Szeretnél ismerkedni egy 21 éves, vegetáriánus, absztrakt gondolkozást kedvelő pasival?
Nem gonosz akarok lenni, de ha nem tudod egy idegen szó jelentését, akkor ne használd, mert butának fogsz tűnni. Eskü a jóindulat beszél belőlem, itt van pl az absztrakt szó jelentése:
Elvont, elméleti, gondolati. A valóság összefüggéseivel nem törődő, a szokásos formákat megbontó.
"Elvont, elméleti, gondolati. A valóság összefüggéseivel nem törődő, a szokásos formákat megbontó."
Hol az ellentmondás? :)
Pont ezt írtam. A nagyobb absztrakciós szint elvontabb, a hangsúlyt a konkrétumok helyett az általánosság, a gyakorlat helyett pedig az elmélet irányába eltoló állapot. Én kedvelem a nagyobb absztrakciós szintet, ezért bátorkodtam magam absztrakt gondolkozásúnak nevezni.
Direkt nem az elvontat írtam, mert azt sokan az elsősorban önkifejező beállítottsággal hozzák kapcsolatba. Ennek ellenére, azok a tulajdonságok, amelyeket az idézett szövegben írtál, szintén jellemzőek rám. Csak számomra nem a művészi önkifejezés az elsődleges, mert pragmatikus oldalam is van.
A te definíciód valóban jobb és érthetőbb mint az enyém, de nem fejez ki teljesen mindent, amit én ki szerettem volna fejezni.
Egy probléma megoldása során gyakran rendszerezem a gondolataim egy olyan modell használatával, amely egyébként csak lazán kapcsolódik a kontextushoz. Például szívesen használok nyelvtani eszközöket, az egyébként nyelvtanhoz, kommunikációhoz nem szorosan kapcsolódó problémák megoldására. De ez csak egy dolog. Soha nem a különbségekre, hanem a hasonlóságokra fókuszálok, azaz a közös pontot keresem meg, és ez az emberi oldalamra is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!