Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy magyarázzam el a páromnak, hogy nem lehetek vegetáriánus?
Ö már évek óta vegetáriànus, nagyon komolyan veszi ezt az egészet. Semmilyen hús készítményt nem fogyaszt, halat is max karácsonykor. Két hónapja élünk együtt, közös konyha, én fözök. Megpróbáltam követni az ö étrendjét (sok gyümi/zöldség, tejtermékek, sok folyadék), mert elsöre húde egészségesnek tünt.
Ma hívott anyukám, és erröl is kérdezett. Mikor mondtam neki, hogy én is vegetáriánus lettem, kishíján sokkot kapott. Azt mondta, a nöknek alapból nem egészséges, mert a húsfogyasztás segíti a vörösvérsejt képzödést, kimaradozhat a menstruációm, ha nem eszek legalább csirkét vagy halat.
Mert hogy akinek a szervezete kívánja, annak kell húst enni, aki önszántából lesz vegetáriánus, annak a szervezete sem tart igényt rá. Valamint nekem különösen nem szabad, mert gond van a véremmel. Kiskoromban hasonló problémám volt, mint egy enyhébbb vérszegénység, gyógyszereket szedtem rá. Csak én erre már nem emlékszem.
A vérkeringésem még mindig nem oké, emiatt szívproblémáum is vannak. (Gyenge a szívizmom és lassú a keringésem).
Vázoltam a páromnak a tényállást, de csalódott, és ragaszkodik hozzá, hogy utánaolvas annak, amit anyu mondott, nem csak ijesztget e.
#6: az egészségről annyit, hogy az ember nem hiába VEGYES táplálkozású lény.
Persze, a másik végletbe sem szabad átcsúszni, de az sem a legegészségesebb, ha mellőzzük a húsfogyasztást.
Utána lehet olvasni (persze nem holmi Blikk-színvonalú humbug oldalakon), hogy miért is van a szervezetnek szüksége a húsokra.
Egyébként meg milyen kapcsolat az,a hol az egyik fél meg akarja szabni még azt is, hogy a másik mit ehet?
Kedves kérdező. A kérdésre itt biztos hogy szinte csak olyan válaszokat fogsz kapni, hogy "hús nélkül nem lehet élni", "meg fogsz halni" és "különben is, a növények is éreznek". Egyszóval minden sötét, és a témában abszolút nem jártas ember hozzá fog szólni, holott egyértelműen lövésük sincs az egészről, vagy ha igen, csak a pletykalapok szintjén. Tőlünk nyugatabbra még az orvosok sem botránkoznak meg, ha egy terhes nő vegán, netán a gyermekét is annak neveli. (Személyes tapasztalat Németországban). Sajnos Magyarországon az emberek nagy része pedig nyelveket sem beszél, hogy legalább angol vagy német tanulmányokat olvasson a témában.
Ha hozzáértők válaszára vagy kíváncsi, akkor szerintem inkább vegákat, vegánokat kérdezz. Akik már évek óta így élnek, azok hasznos tanácsokkal tudnak ellátni, mire figyelj, vagy mitől nem is kell egyáltalán paráznod. A legegyszerűbb, ha a Facebookon keresel vegetáriánus vagy vegán csoportot, vagy oldalt. Pl. a "Vegan in Hungary" csoportban mindig nagy élet van, és szívesen segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!