Járnátok autóversenyzővel?
Megismerkedtem egy sráccal. Eléggé egymásba gabalyodtunk, és nekem minden téren bejönne, csak a foglalkozása nem annyira tetszik - autóversenyző. Nem olyan híres, ne F1-es versenyzőre gondoljatok. :D Viszont profi szinten csinálja és van annyi keresete hogy szépen megél belőle. Külföldön élünk, de arányaiban kb. olyan szinten keres mint nálunk egy mérnök.
Szóval minden szép és jó lenne vele (a randizgatós fázisban vagyunk), de aggaszt ez az autóversenyzős dolog több dolog miatt.
1. Veszélyes. Tudom hogy manapság sokkal biztonságosabb, mint régen, de abban a szakágban ahol versenyez, 2 éve meghalt egy srác, ismerte is. Erre ő azt mondja, hogy sokkal nagyobb az esélye, hogy közúti autóbalesetben hal meg valaki, mégis mennyien beleülnek az autóba nap mint nap. Ebben is van valami...
2. Sokat utazik. 2-3 hetente versenye van Európa-szerte, sőt egyszer Ázsiában is versenyez. Közben is sok időt kell a csapattal tölteni. Szóval jóval kevesebbet tölt otthon mint egy átlagos foglalkozással rendelkező ember. Én nem tudnék vele utazni, nekem is munkám van.
3. Bizonytalan jövő. Most ott van autóversenyzőként a biztos keresete, de mi van, ha valami miatt hirtelen abba kell hagynia? Egy baleset, sérülés miatt (akár a pályán kívül), vagy egyszerűen kirúgják, ha nem hozza az eredményeket? Ezen kívül autószerelői végzettsége van, mert fiatalkorában is csak az autók meg a versenyzés érdekelte.
Az a "baj" hogy egyre jobban belezúgok, és tényleg nagyon bejön a személyisége is, rengeteget tudunk beszélgetni, együtt röhögni. Ő nagyon akarná a kapcsolatot de én a fenti okok miatt nem vagyok biztos.
Ti összejönnétek egy autóversenyzővel??
(Én 28 éves vagyok, ő 31 )
Járnék. :)
Én pl. nagyon szeretem az f1-et. Ha f1-es versenyző lenne a pasim, ki se tudnának dobni a padockból. :D
Kísérd el, ha nem is mindenhová.
Igen, veszélyes, de nem vészes. Nem Nascar vagy Indycar versenyző. Bár a rali is necces, lásd Robert Kubicát. Szerencsére szépen felépült. De miden sportnak vannak veszélyei.
Köszi a válaszokat!
Igazatok van, talán csak azért tartok a veszélyektől, mert az égett bele az agyamba, hogy "az autóversenyzés veszélyes", sok a baleset, stb. De az régen volt.
Valaki írta, hogy járjak el vele a versenyekre. Hát a munkám ezt nem nagyon engedi (ő legtöbbször már szerdán vagy csütörtökön indul az adott verseny helyszínére), meg kicsit drága is lenne, a csapata csak az ő útiköltségét fizeti. Cserébe viszont elég sok a szabadnapja.
De szerintem már nincs visszaút mert annyira elcsavarta a fejem hogy nem tudnám csak úgy menni hagyni, szóval azt hiszem bele "kell" vágnom... :D Csak tényleg rossz pl. így az elején, mikor igényem lenne a találkozásra, hogy jövő héten is külföldön tölt 6 napot.
Valaki írta, hogy mennyire örülne, ha autóversenyző pasija lenne. Aki amúgy szereti ezt a sportot, annak biztos ez a főnyeremény, én sose néztem autóversenyeket, semleges vagyok az irányába :D Na majd mostantól figyelem.. :D
Amúgy német, Németországban élünk.
Mi történt azóta veletek, így 10 év távlatából?
Lehet most már tudni, hogy ki volt, milyen kategóriában versenyzett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!