Szerintetek a közösségi oldalak elősegítik az ismerkedést, vagy inkább porrá rombolják alapvető emberi kapcsolatainkat?
Figyelt kérdés
Szerintem egyértelmű mire gondolok itt, a virtuális világra ahol bárki bárkinek kiadhatja magát, ahol a legtöbb ember megtehet bármit nyom nélkül ( ezt értsd a megfelelő szituációra ), ami alapvetően függőséget alakít ki belőlünk egy virtualizált szocializálódás céljaként mi nem több mint puszta illúzióra épül, habár nem tagadom hogy vannak előnyei az ilyen közösségi hálózatoknak, segítik fenn tartani a kapcsolatot és megkönnyíti a kommunikációt, de ezzel párhuzamosan rombolják, emberi valós kapcsolatainkat, sőt mi több tevékenységeinket!
Jobb lenne a világ nélkülük vagy sem? A régi ismerkedés forma erősebb kapcsolatokat alakított ki?
2014. júl. 18. 19:04
1/13 anonim válasza:
is-is, mint te is írtad, előnyei is vannak
2/13 A kérdező kommentje:
De szerintem a hátrányai sokkal károsabbak mint haszonszerűek az előnyei.
2014. júl. 18. 19:07
3/13 anonim válasza:
Ahogy az szabályozott maghasadást is lehet jóra használni és atombombát is lehet belőle gyártani, úgy miden más ember által kitalált eszközt lehet mind jóra, mind rosszra használni.
4/13 A kérdező kommentje:
Ez nem változtat a tényen és a kérdés nem az maghasadásra irányul. :)
2014. júl. 18. 19:19
5/13 anonim válasza:
Egy porszivot milyen rosszra lehet hasznalni? Vagy egy fesut?
6/13 A kérdező kommentje:
Egy porszívót neki b**zhatsz valaki fejének, ahogy a fésűt lenyomhatod bárki torkán. Igaza van a válaszolónak, de én nem ezt kérdeztem, vagy vitattam.
2014. júl. 18. 19:23
7/13 anonim válasza:
Ahogy már elhangzott, van előnye és hátránya is. Nekem pl. nem is egy olyan ismerősöm van, akivel máshogy alakultak volna a dolgok internet nélkül. Viszont ismerkedés terén szerintem egyértelműen romboló hatású. Az lenne a legjobb, ha az emberek megint annyit járnának ki, mint régen, élőben ismerkednének, stb. Eleve nagyobb élmény, és maguknak is megspórolnának egy csomó időt, amit most mondjuk egy olyan személyre pazarolnak el, aki az első találkozásnál mehet a levesbe.
8/13 A kérdező kommentje:
Abszolút egyetértek veled :) Engem az szomorít el hogy a túlnyomó többségnek ez fel sem tűnik :D
2014. júl. 18. 19:29
9/13 anonim válasza:
Meg ha fel is tűnik, ezt a neten keresztüli játszadozást jóval kényelmesebbnek találja a többség szerintem.
10/13 A kérdező kommentje:
Ilyen mentalitással otthon is maradhatsz és nem dolgozol, nem csinálsz semmit csak ami érdekel. Kényelmes, ettől függetlenül előbb utóbb nem lesz semmid, talán éhen is döglesz. :)
2014. júl. 18. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!