Interneten keresztül lehet szerelembe esni, ha személyesen nem volt még találkozó? Tapasztalat?
Nagyon erős vonzalom kialakulhat. Szerelemhez - nekem legalábbis - kell a másik közelsége, érintése, illata, stb.
De az erős vonzalom is kétesélyes, mert TÉNYLEG sokan hajlamosak illúziókat gyártani. Szerencsésnek mondhatom magam, borzasztóan racionális vagyok, így még mindig azt "kaptam" a személyes találkozókon, amit vártam. Se többet, se kevesebbet. Én pl. nem kérek képet. Nem úgy ismerkedem, hogy párt keresek, hanem nyitott vagyok arra, hogy megismerjek egy másik embert, különösebb cél nélkül. Figyelem a leírt szavait, az én szavaimra írt reakcióit, azt, hogy mennyire vagyunk közös hullámhosszon. Akivel ez nem alakul ki, azzal nem is találkozom. Ha találkozom, akkor sem várok semmit, max. egy jó beszélgetést! De ha élőben is megvan a közös hullámhossz, akkor akár több is lehet. Én legalábbis így működöm, és tényleg nem koppantam még személyes találkozón!
Előző: ha te lány, nő vagy, akkor szerintem már pusztán azzal is szerencsésnek mondhatod magad, hogy annak születtél, mert általában ők kapják a leveleket. De nagyon jól viszonyulsz ehhez az egészhez, ezt mindenkinek így kellene csinálnia! Csak sajnos az interneten pont ennek a szöges ellentéte az igaz: az emberek a kép alapján döntenek, illetve a képé az utolsó szó. Valahogy mi emberek így vagyunk kódolva, és ez fokozottan igaz az internetre.
Ha valaki lát, vagy pedig kér képet, még ebből sem szabadna messzemenő következtetést levonni. Mindenkinek járna az esély az igazi, élő ismerkedésre.
De nálam sajnos az megy, ami jellemző a társkereső oldalakon: írom a leveleket, és már az is csodaszámba megy, ha egyáltalán válaszolnak. Ha igen, és nem utasít el, ami ugyanilyen csoda, tehát elkezdődik az ismerkedés, akkor pedig egy pár levélváltás után egyszerűen eltűnnek, nem írnak vissza többé.
De ahogyan írtam fentebb, ez egy általános jelenség ezeken az oldalakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!