Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Mennyire számít nálatok...

Mennyire számít nálatok párkeresésnél a közös érdeklődés?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, más hogy van ezzel, mert néha úgy érzem hogy kicsit túlzásba viszem..szóval nekem eléggé fontos, hogy a jövendőbeli párom olyan legyen, mint én. Gondolom, sokan így vagytok ezzel (kivéve aki az ellentétek vonzzák egymást elvet vallja). Nincsenek nagy "igényeim" a férfiakat illetően (külső és egyebek), de ez nagyon fontos nekem és néha már úgy érzem, lehethogy ez gátol. Én olyan fajta lány vagyok, ami igazat megvallva férfiban elég ritka. Humán beállítottságú vagyok, ezek a dolgok érdekelnek, ezt tanulom, érdekel a művészet, és egyáltalán nem értek a technikához meg ilyen férfias dolgokhoz. Manapság a korombeli fiúk nagyon nagy része pedig ilyen beállítottságú, szinte mindenki informatikus meg technikus, és engem ez elijeszt, hogy nem tudom elképzelni, miről tudnánk beszélgetni, félek, hogy nem lenne közös témánk, nem értenénk egymást (meg tapasztaltam is nezt). Szóval az lenne a kérdésem, hogy más is van így ezzel? Vagy túlzásba viszem? Esetleg tudtok olyan kapcsolatot, ami ennek ellenére működik (pl. olyasmire gondolok, hogy a két fél teljesne mást tanul/dolgozik/csinál, de ennek ellenére vannak közös pontjaik, érdeklődésük? van-e kivétel?)?
2014. máj. 17. 22:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Nos, szerintem túlparázod. A másmilyen beállítottság nem probléma annyira, mármint én is mérnöknek tanulok, de tudok beszélgetni valakivel, aki humán beállítottságú. A legtöbb műszaki beállítottságú embernek a matekban és fizika/kémiában nem merül ki az érdeklődése. Én például érdeklődök a színművészet iránt, (és csinálom is, ha van hol) illetve a zene iránt, bár abban nem vagyok jó.
2014. máj. 17. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Figyelj, én pl. informatikát tanulok de emellett érdekel a zene, a művészet, jómagam is rengeteget rajzolok. Tehát a kettő nem zárja ki egymást. Az fontos viszont hogy legyen miről beszélni egy kapcsolatban, de egy idő után, ha mindketten teljesen ugyan azt csináljátok a kapcsolat unalmassá válik.
2014. máj. 17. 22:37
 3/9 anonim ***** válasza:

mi teljesen mást tanultunk és csinálunk, de nálunk ami közös az a zene, a filmek, a könyvek... persze nem csak erről folyik a téma, ugyan azt gondoljuk a politikáról, a házimunkáról, stb...

csak bennem jóval több a művészi véna, mint benne.

2014. máj. 17. 22:38
 4/9 anonim ***** válasza:

ez csak egy dolog h kiemeled h téged a művészetek vonzanak.

ha a fiút meg a technika az is egy dolog attól még rengeteg közös érdeklődési kör lehet.

Sőt aki figyelmes és szereti a leendő párját lehet beszélgetni úgy is a dolgokról hogy azt olyan is megértse aki nem ért hozzá.

Nekem exem szerette ha a műszaki dolgokról beszéltem.

én is szívesen hallgattam mikor az orvosi dolgokról beszélt attól h nem tanulta, vagy tanultam amit ő még érdekelt a dolog szóval ez nincs kőbe vésve h ha nem értesz valamihez arról nem lehet beszélni.

22/F

2014. máj. 17. 22:39
 5/9 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm, jó ezt hallani. Lehethogy csak én futottam bele a "rossz" emberekbe (nem rosszak, csak értitek).
2014. máj. 17. 22:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, ugyanilyen vagyok. Nekem sem számít a külső, csupán a közös őszinte érdeklődés :)
2014. máj. 17. 23:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés, én is sokat vívódok magammal, hogy most akkor hogyan is kéne ehhez a témához állni. És én is úgy érzem, hogy fontos lenne a közös érdeklődés, legalább 1-2 témában, nem is kéne az összesben, de mivel még csak távolról sem ismertem meg eddig ilyen lányt, mindig elgondolkodom, hogy érdemes-e ezt elvárni, vagy ugyanúgy lehet boldogulni enélkül is.

Egyébként az, hogy ki mit dolgozik/tanul, szerintem sem függ össze szorosan az érdeklődéssel, magam is így vagyok vele. Úgyhogy ha csak emiatt zársz ki valakit, akkor ne tedd.

2014. máj. 17. 23:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan arra gondoltam hogy mit tanul/dolgozik, hanem úgy egyben, de a kettő sokszor összefügg. Megkérdezhetem hogy nálatok ez az érdeklődés milyen (utolsó 2 válaszolót értem)?
2014. máj. 17. 23:39
 9/9 anonim ***** válasza:
A magam részéről nem is feltétlenül a témaválasztás adja a problémát, hanem a szemlélet. Imádom a zenét, a filmeket, és bár a három közül erre szánok kevesebb időt, de olvasni is szeretek. Én viszont úgy vagyok vele, hogy nem kategóriákban és stílusokban gondolkodok, hanem a színvonalat nézem elsősorban. Persze az ízlésemből fakadóan bizonyos dolgok közelebb állnak hozzám, de alapvetően szeretem, ha valami értéket képvisel, és nyitottan állok mindenhez. Ezt pedig nem igazán tapasztalom senkinél, de lehet én is csak rossz emberekkel találkozom.
2014. máj. 18. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!