Srácok! Ti azért dicsértek meg egy lányt (pl. hogy szép, vagy csinos, jól néz ki, stb. ) mert úgy is gondoljátok vagy csak be akartok vágódni?
Nem lehet megkülönböztetni.
Mindkét esetben szoktuk mondani.
Tényleg azt hiszed, hogy minden férfi ugyanolyan? És hogy minden férfi minden nővel ugyanolyan?
A válasz tök egyszerű.
Van akinek azért bókolok, mert tetszik
Van akinek azért bókolok, mert tudom, hogy ezzel megérintem az önbizalmát, és hagyja magát megdugni
Van akinek azért bókolok, mert kedvelem, nem akarom megdugni, de kell az önbizalmának
Van akinek azért bókolok, mert el akarok érni rajta keresztül valamit (pl bejutni a főnökéhez, információt szerezni, gyorsabban végezni az ügyintézéssel stb)
Van akinek azért bókolok, hogy kellemes élmény fűződjön hozzám, jobb legyen a kapcsolat (pl munkakapcsolat), vagy egyszerűen csak a jobb légkör miatt
És persze van akinek nem bókolok :)
Remélem kielégítő a válaszom.
Nezd, alapesetben lefektetni is csak olyat akar az ember aki szep/csinos/jolnezki.
Tehat a bok az igaz. Ha ugy gondolna, hogy az a leanyzo csunya, rosszul nez ki stb, akkor miert akarna lefektetni?
Szanalombol meg nem dicsergetunk csunya lanyokat, dicserje az anyja.
Az a nok szokasa, hogy szanalombol "nem is nezel ki rosszul" vigasztalnak szerencsetlen fiukat, akinek persze ebbol az jon le hogy eselye van a lanynal, ami persze kozel sincs ugy, de ez mar masik tortenet.
Jókat írtak... de tudod, van még egy ok.
A nők elvárják a dícséretet!
Utálják azt a férfit, amelyik nem dícséri őket.
Azzal nem teljesen értek egyet, hogy a pasik csak szép/csinos/jól kinéző lányokat akarnak lefektetni, vannak srácok akik tudják magukról nem Brad Pittek (ez csak példa) és beérik kevésbé dekoratív vagy egyáltalán nem jó nővel, és vannak fiúk akik hiába néznek ki jól, nincs önbizalmuk és kezdenek egy külsőre náluk rosszabb nővel.
És igen a szépség szubjektív, de néha olyanokat látok hogy dicsérgetik (munkahelyen pl.) hogy objektívan se tudok semmi szépet találni benne :-O (a lelke persze lehetne ettől még szép) Főleg ha az illető nekem utána bevallja hogy émelygés fogja el neki mégis mást mond.
És olyankor nem látok más magyarázatot, mint azt hogy csak gyorsabban ''révbe'' akar érni valamilyen téren.
És persze nemcsak a külsőre akarom kiélezni a dolgokat, miért ne találhatna valaki valakit szépnek (még ha nem is) a lelke miatt, de az hogy valaki objektívan se szép nem jelenti azt hogy a lelke az ami megszépíthetné. Itt legalábbis rögtön azzal jönnek.
Nem szép nők közt is vannak gonoszak, rosszindulatúak, buták, bunkók, stb .....
Nemcsak (mondjuk ki) csúnya nőket dicsérgetnek olykor pasik is milyen szép (úgy hogy még emberileg se az a hú de fantasztikus meg kisugárzású), hanem teljesen átlagosakat is.
Persze mondhatjuk neki az átlagos a szép, de ugyanő ugyanúgy rámondhatja és bejöhet neki egy tényleg szép.
Azt leszögezem, hogy magamra nem vonatkoztatok semmit, az nem téma én hogy nézek ki és ki mit mond(hat) rám a hétköznapi életben, amit fentebb írtam kérdést hallottam és láttam pár dolgot körülöttem, kíváncsi voltam megkérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!