Férfiak! Hogy kezelitek, ha egy lány, nő valami miatt
sírva fakad, idegesít titeket?
Hjajjj ittenem! A legkönnyebb megoldás hogy erősebbé tesszük a párunkat,erőt adunk neki hogy ilyen ne történjen meg! Ha mégis,akkor higgadtan lenyugtatni,akármi is volt a baj! És persze ha ennyire kis érzékeny vagy,akkor vigyázni nehogy a végén valamivel megbántsunk,persze ez elkerülhetetlen,azonban ez is korrigálható,a megnyugtatással! Nem zavarna,nem az a lényeg,hanem néha sztem inkább elfutnának,hogy ne hallják... dolgozz rajta :)
2014. febr. 7. 13:28
2014. febr. 7. 13:34
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Az az igazság hogy sokszor nagyon zavar hogy nem tudom magam "megemberelni" vagy hogy fogalmazzam és úgy viselkedek mint egy kislány pedig már nem vagyok az.:)
Jaj ez egy igen nagy probléma , én annyit ,de annyit bőgtem egy pasi előtt ,hogy komolyan , ha belegondolok elbújdosnék . Amúgy is egy ilyen hiper érzékeny bőgős vagyok . Én nem tudom , hogy tudnám ezt kiküszöbölni , komolyan nem szándékosan csinálom .
2014. febr. 7. 13:50
Ja az előző vagyok , én sem hisztissen sírok ,vagy mert így akarok valamit kimanipulálni , elérni . Egyszerűen csak egyes témáknál , kitör ez belőllem .
Néha gondolom a hormonok is az okai .
2014. febr. 7. 13:52
Az emocionális könnyek különböznek attól, amit pl. az esetben termel a szervezet, amikor az ember szemébe megy valami és ki kell takarítani.
Ha érzelmi okokból sírunk, abban van többek között egy természetes fájdalocsillapító (ezért jó "kisírni magunkat") és prolactin, ami "tejtermelő" hormon.
Ezért sírják el magukat könnyebben a nők ha dühösek, boldogok, akármi. A férfiak is ugyan így megélik ezeket az érzéseket, csak ők máshogy mutatják :)
Egyébként a könnyekben lévő anyagok csökkentik a tesztoszteron szintet, ezáltal az agressziót is.
2014. febr. 7. 14:38
Akit bővebben érdekel a téma, itt a(z angol nyelvű) wiki cikk, alatta források:
[link]
2014. febr. 7. 14:40
8/10 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy van tudományos magyarázata is.:) Én is úgy vagyok vele, hogy nem direkt, manipulációs célból csinálom, hanem mert nem bírom visszatartani, kitör belőlem. Sokszor szégyellem is magam emiatt, hogy a környezetem zavarba jön tőle, a férfiakat meg gondolom idegesíti is.
Sírásoknál igyekszem távol maradni, elkerülni az illetőt, mert nem tudom az ilyen helyzeteket kezelni.
2014. febr. 7. 19:02
én is sokat sírok a párom közelében, de csak nagy történéseknél (távkapcsolatban élünk és mikor elválunk) vagy ha túl szépeket mond nekem , de megérti, átölel , csókol
2014. febr. 16. 20:30
Kapcsolódó kérdések: