Hol lehetne valóban intelligens, budapesti 15-16 év körüli lányokkal ismerkedni?
szerintem meg nagyon keveset tudsz még az életről, de nem akarom cifrázni. van benne igazság is, amit mondasz, de attól hogy valaki 20 évesen veszti el aszüzességét mert már valaki kell, vagy 20 évesen lesz lotyó, attól nem lesz jobb.
és igen naiv gondolat az hogy szorgossággal lehet a legtöbbet elérni az életben és mindent csak akarni kell.
ez csak modern sablon vs ósdi sablon, ez enm intelligencia.
nem a szüzesség elvesztésére gondoltam bár tény hogy azért za is tud nagy sebeket ejteni az emberben ha rosszul választja meg az ember a párját. 16évesen azért nehezebben dolgozza fel az ember a szerelme elvesztését vagy azt hogy átverik mint 20 évesen vagy afelett mert azért az ember máshogy látja már ilyenkor a világot. embere válogatja persze de azért van különbség aközött ha egy ember 20évesen él szexuális életet meg aközött h 10. osztályos gimnazistaként.
Az hogy valaki tudatosan tervezi a jövőjét, és ahhoz ragaszkodik és kitartó annak ellenére hogy esetleg az anyagi helyzete nem túl rózsás az nem azt jelenti hogy szorong és szenved. nem szükségszerű szenvedni a célok eléréséért.
Nyilván küzdeni kell, a tanulás és munka nem könnyű dolog, én is telejs munkaidőben dolgozom és közben okj-s képzésre is járok és még egyetemre is, az egyikért tandíjjat fizetek. Nehéz és fárasztó heti 6 napot dolgozni és közben a vizsgákra tanulni, de ha el akarom érni a célom ezt kell tennem.
Számomra az nagyobb szorogás és stressz forrás ha olyan munkát kell végeznem 40 éven keresztül amit rám kényszerít a helyzetem (pl diákmunka vagy pult mögött állás északánként kevés pénzért...) mint az hogy tanulni kell azért hogy kitörjek a mókuskerékből és azt csinálhassam amit igazán szeretnék. 20 évesen könnyebb kitörni és a jövőt tervezni mint 30-40 évesen amikor az embernek már családja van és nem teheti meg hogy a saját érdekeit helyezi előtérbe.
Itt nem arról van szó hogy ki mennyit szexel vagy iszik mert láttam én mér 45 évest is inni és pasizni és zülleni, ez nem feltétlen korfüggő. De egy 45 éveslehet hogy azért viselkedik így mert már tönkrekement. A 16 éves pedig kiváncsiságból vagy éppen lázadásból, mert meg akarja mutatni a felette álló tekintélyeknek h neki csak azért is igaza van. Én is voltam 15-16 tudom hogy ez milyen érzés, de a mai tiniket sokkal több befolyásoló tényező veszi körül a média által, leginkább a közösségi média facebook és társai. Tök más a gondolkodásmódjuk mint nekem volt 5 évvel ezelőtt. A szüleim 50 évesen de még az ő gondolkodásmódjuk és világnézetük sem tér el enmnyire a 20-as korosztályétól.
Ebben nyilván az is közre játszik hogy 10-20 évvel ezelőtt még nem jelent meg naponta 35 féle különböző okostelenon, laptop, számítógép és egyebek, az ember vagy tv-át nézett vagy rádiót hallgatott de 180 digitális tv csatorna sem volt még akkor. Ma már sokkal gyorsabban fejlődik a technika, informatika, az internet lett a világ közepe és a mostani 15-16 éves generáció mire 5-10éves lett már jól benne volt ebben az internetes korszakban, ezen nőttek fel és úgy tűnik meg is bolondulnának ezek nélkül a dolgok nélkül. Nem egy tinit láttam idegrohamot kapni amiért elvették tőle a szüleik az okos telefont vagy letiltották a számítógépről pár napra. Engem ezek a dolgok ennyi idősen nem érdekeltek 10 évesen nem azért könyörögtem hogy vegyenek nekem iphone-t a szüleim és google-zás helyett gondolkodtam a saját agyammal.
Itt erről van szó nem a szüzességről stb az már csak hab a tortán. Elfelejtenek ezek a gyerekek önállóan gondolkodni mert az informatikai találmányok stb helyettük gondolkodnak és megcsinálnak mindent, és ezt sajnos a szülők nem nagyon korlátozzák sőt örülnek ha a gyerek békén hagyja őket egy kicsit és inkább leülteti a tv elé amiből a való világ meg hasonlók folynak vagy a net elé ahonnan meg az folyik amit a gyerek akar.
Ha ez nem káros akkor micsoda? Ennek semmi köze ahhoz hogy ki a Budapesti és ki nem.
"16évesen azért nehezebben dolgozza fel az ember a szerelme elvesztését vagy azt hogy átverik mint 20 évesen vagy afelett mert azért az ember máshogy látja már ilyenkor a világot."
pont ez az, hogy nem feltétlenül. ne menjünk bele értelmetlen általánosításokba.
"Az hogy valaki tudatosan tervezi a jövőjét, és ahhoz ragaszkodik és kitartó annak ellenére hogy esetleg az anyagi helyzete nem túl rózsás "
nem arról van szó, hogy nem túl rózsás, és az enm tervezés hogy valaki c dologban hisz.
"20 évesen könnyebb kitörni és a jövőt tervezni mint 30-40 évesen amikor az embernek már családja van"
a mai fiataloknakk hol lesz családjuk 40 évesen? örülnek ha anyukánál el tudnak vegetálni és közösen kifizetik a törlesztést.
bocsánat de nem olvasom tovább, minden mondatból a naivitás süt. ismerkedj emberekkel, kicsit megváltozik a világképed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!