Ha egy idegen intelligens faj valóban megtámadná a Földet, hogyan regálnánk? Képesek lennének a nemzetek felülemelkedni a sérelmeiken és egy eberiségként viselkedni, vagy külön-külön támadnának az országok?
Sajnos biztos vagyok benne, hogy a nemzetek nem ismernék fel, hogy az ufók valójában a románok beépített ügynökei :(
Pedig ha együtt megtámadná minden nép Romániát! Hej, de visszarugdalnánk őket az Alfa Centaurira!
Na, azért az indiánokat inkább irtotta ki az Európából behurcolt pestis, tífusz, himlő meg a rum, mint maguk a fehérek.
De nézd meg a japcsikat: gyarmatosítani akarták őket is, mint Kínát, erre pár évtized alatt nemhogy felzárkóztak a gyarmatosítók szintjére, de ők is nagyhatalommá váltak.
Tök mindegy lenne, így sem, úgy sem lenne esélyünk. Ez csak az amerikai maszlag.
Mellesleg godnolom hogy a tegnapi függetlenség napja film miatt írtad ki a kérdést, hát nem tudom, szerintem elég egy hatásvadász és ostoba színvonalú produkció. Realitása nulla szinte.
Az emberiség soha nem fog egy nemzetté összeolvadni, pláne nem "végre". Merthogy, nem is lenne jó. Ebben csak végtelenül naiv, idealista emberek hisznek. A nemzet az önazonosságot jelent, tartást, hagyományokat. Pont a nemzet iránti hűség taníthat meg lemondani az egyéni érdekeidről, a hasonló származású, gondolkodású emberek javára.
Olyan ez, mint kisebb méretben a család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!