Mennyire számít ismerkedésnél, kapcsolatnál az iskolai végzettség? Diplomás vagy diplomát szerző lányok mennyire állnak szóba diplomával nem rendelkező fiúkkal?
Sokaknál számít. Én csak azt mondom, hogy egy érettségije vagy egy normális szakmája legyen meg és dolgozzon.
De sokan lenézőek amúgy.
Hát, szégyenlem magam azért, amit most mondok, de nekem számít.
Egyrészt a szüleim véleménye miatt (mondjuk nem az a fő szempont, de eléggé meg tudják keseríteni az ember életét, ha nem tetszik nekik a választottam- és apámnak még az sem mindegy, hogy milyen területen szerez/szerzett diplomát az illető), másrészt meg mert volt már részem olyan kapcsolatban, ahol 3 éves szakközépiskolát végzett el az illető, míg én egyetemen kínlódok. Hiába intelligens és okos az ember, egyszerűen ez okoz súrlódásokat. A másikban benne van az az érzés, hogy lenézem, mert nem olyan végzettsége van, mint nekem (ami különben nem igaz), de ezenfelül a napi problémák is meglehetősen különböznek. Az illető exem valami kőműves-félének dolgozott, szabadúszóként, akkor ment dolgozni, amikor a főnök hívta. Volt, hogy este 11-kor telefonált a főnök, hogy másnap 5-re menjen dolgozni. Én ezt nem tudtam elviselni, hogy ennyire nem lehetett tervezni semmilyen programot vele, ő meg azt nem értette, miért lát alig a vizsgaidőszakban, miért is kell éjszakákat áttanulnom egy-egy zh-ra, miért utazok folyton, hogy a nyelvvizsgákat rendesen megcsináljam. Ő bármikor kimehetett volna külföldre, és bizony okozott gondot, hogy úgymond "miattam" nem ment ki, merthogy én nem követhettem volna. Egyszerűen más társadalmi réteg, más a felfogás, mások a lehetőségek. Vannak, akik ezzel együtt tudnak élni. Engem ez kifejezetten zavart, és szerintem őt is. Főleg, hogy végül ő vetett véget az egésznek.
De mindenesetre ezek a tapasztalatok után nálam már alapból kiesik az, akinek nincs valamilyen diplomája, még ha azzal simán a fenekét törölheti is ki. Végülis fontosabb, hogy milyen munkát végez, ez igaz, de azt apámnak valahogy sikerült belém vernie, hogy azt is jócskán megválogassam, milyen munkakörök kerülhetnek bele a lehetőségek közé. Rossz dolog-e vagy sem... Én mindenesetre így vagyok vele. Még szerencse, hogy nem mindenki.
4.es
Szomorú..
Tudod a legnagyobb baj,hogy több csaj megy egyetemre mint fiú.Csak meg lehet nézni.Tehát az lesz,hogy a pasinak van szakmája a csajnak meg diplomája.Akkor mi van?!
köszönöm az eddigi válaszokat!
én most döntöttem úgy, hogy abbahagyom az egyetemet, ez ihlette a kérdést...
Hát elég szomorú amit a 4-es ír.
De én meg azt mondom erre, hogy nekem ilyen felfogású diplomás nő nem kéne, és itt pont.
Kedves kérdező :)
Ha valaki szerelmes lesz beléd, az nem a diplomád miatt fog szeretni! :) csak légy törekvő, értsd: ne ő tartson el téged, hanem lássa, hogy a te bőröd is ér valamit.
ha a diplomád érdekli, akkor az a lány már mehet is a p*csába! :)
L/18
köszi az újabb válaszokat!
kedves 8-as, akkor még van remény :)
ABBA NE HAGYD AZ EGYETEMET!!! Később megbánnád.
1. A mostani pasid szerinted 10-20 év múlva is melletted lesz?
2. Mit foglalkozol vele, van-e a pasinak diplomája, ha jó a szakmája és jól keres, azaz el tud tartani egy családot?
3. A szüleid sem lesznek mindig melletted, hogy esetleg anyagilag segítsenek. Ugyanakkor diplomával több munkalehetőség közül választhatsz. Ha átmenetileg nem is kapsz diplomás állást, akkor is vigasztalhat a tudat, hogy nem kell egész életedben pl. árufeltöltésből élned.
4. Nekem kb. 5 szakmám van és van két diplomám. Idáig a kereskedelemben dolgoztam, most kaptam a végzettségemhez illő állást. Ha én is abbahagytam volna az egyetemet, életem végéig pakolhatnám az árut a polcokra.
NE HAGYD ABBA AZ EGYETEMET! ENNYIT EGY FIÚ SEM ÉR!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!