Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Lányok, milyennek láttok egy...

Lányok, milyennek láttok egy nihilista srácot?

Figyelt kérdés

Megkérdőjelezi a konvencionális értékeket annak ellenére, hogy tud/akar nem állít a helyébe más értékrendszert. Bár kényelmi okokból próbál az aktuális szociális normák között maradni, de mivel ezt gyakran szellemi korlátként éli meg, így elég aszociális. Nem társít célt egy élőlény létezéséhez sem, elveti a felsőbb hatalom létét és nem hisz a túlvilági életben. Saját életéhez sem rendel semmilyen magasztos célt, mint például jól fizető állás, lakás, család, köztisztelet vagy tudás.

Nietzsche szerint:

„Mit jelent a nihilizmus? – Hogy a legfőbb értékek elértéktelenednek. Hiányzik a cél; hiányzik a válasz a »miért?«-re.”

Tisch Ferenc: (ezt csak idézve olvastam egy esszében)

"A nihilben az ember csak van. Nincs előre, nincs hátra, nincs cél, nincs értelem, csak ül, vagy fekszik és néz, eszik, iszik, alszik, csinálja, amit mondanak neki, amit maga körül lát, megy a kitaposott úton, és nem kérdezi, hova vezet."

17/f

2013. dec. 1. 14:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
14 évesen gondoltam ekkora ökörségeket meg olvastam ezeket. Kinövöd.
2013. dec. 1. 15:00
 2/19 anonim ***** válasza:
50%
Én eddig azt hittem,hogy a nihilizmus főként azt jelenti,hogy az illető úgy tekint magára,mint akire nem vonatkozik a társadalom által előírt szabályrendszer.Magyarul mindig kívül állóként viselkedik.
2013. dec. 1. 15:02
 3/19 anonim ***** válasza:
Érdekes...
2013. dec. 1. 15:02
 4/19 anonim ***** válasza:
én is teljesen igy érzek, eddig nem is tudtam hogy van ilyen xD
2013. dec. 1. 15:03
 5/19 Generalis ***** válasza:
25%
Szedj gyógyszert az sokat segít !
2013. dec. 1. 15:03
 6/19 A kérdező kommentje:

*...annak ellenére, hogy nem tud/akar állít a helyébe...

Elgépeltem.

2013. dec. 1. 15:05
 7/19 anonim ***** válasza:
én is ilyen vagyok 26/f
2013. dec. 1. 15:05
 8/19 A kérdező kommentje:

*...annak ellenére, hogy nem tud/akar állítANI a helyébe...

Nah, végre talán sikerül:D

2013. dec. 1. 15:06
 9/19 anonim ***** válasza:
90%
Lehetne kevesebb zsargonnal? Szerintem itt az emberek fele nem tudja miről van szó :D
2013. dec. 1. 15:07
 10/19 anonim ***** válasza:
Ilyen vagyok én is és valószínűleg kedvelném és sajnálnám is. Magamat is sajnálom. 22
2013. dec. 1. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!