Lányok, fel tudtok nekem sorakoztatni olyan értékeket magatokban, amiért érdemes titeket megismerni?
nem biztos h amit én értéknek tartok az másnak is az ...
minden tulajdonság kétélű dolog
adott helyzetben lehet rossz és jó is
és persze a mértéke
hiába írom h spórolós vagyok ha a másik úgy érzi az már fukarság
hiába irom h stabil értékrend ha a másik az írja h fafejű és makacs vagyok
szal ezért sincs értelme
Sok értékem van de akad hozzá rossz tulajdonság is! Pont mint minden emberben! De ez így van rendjén! Valószínű az ember megtalálja azt aki elfogadja és te is elfogadod értékeivel és tulajdonságokkal együtt!
De szerintem nem e komment alapján!
Nagyon elgondolkodtatott a kérdésed. Sokat morfondíroztam azon, hogy nekem milyen értékeim vannak. Ezt még soha nem kellett magamtól mondani, mert mindig úgy alakult, hogy valahogy előtérbe került és akkor szembesült vele az ember.
Hát első körben írni akartam, hogy intelligens... de hát ez igazából nem igaz rám. Bizonyos helyzetekben kulturált és tájékozott vagyok, de ennyi. Szóval ezt bármennyire szeretném is hangoztatni, tiszta lelkiismerettel nem tehetem.
Aztán akartam írni, hogy művelt vagyok... de igazából ez sem igaz rám. Egy időben sokféle irodalmat tettem a magamévá, általános és középiskolába tényleg elmondhattam ezt magamról, de már ez már nem igaz. Egyetem alatt alig olvastam 1-2 könyvet, ami nem szakmába vágott.
Tehát mélyebbre kellett kicsit ásnom, hogy mi az ami érték lehet bennem, mert mikor ezeket számba vettem, akkor kicsit elszontyolodtam.
Nagy nehezen rájöttem, hogy talpraesett vagyok. Céljaimat illetően kitartó vagyok.
Van egy érdekes hobbim is: nagyon szeretem a teát. Nagyon sokféle országból vannak teafajtáim, gyógynövényeim. Igazi teaimádó vagyok. Ehhez kacspcsolódóan kezdtem el kutatni egyes teáim gyógyhatását. Mára ez kinőtte magát és nem csak a forrázatokra, hanem egyéb felhasználásokra is kiterjed. Egy szép vaskos ki füzetem arról, hogy melyik növény mire jó, és melyik részét, hogyan, melyik időszakban érdemes hasznosítani.
Rengeteg könyvem van a gyógynövényekről is. És én ezt igazán értékesnek tartom. Már 4 év kutatása és tapasztalata van benne.
Erényeim közé sorolható, hogy tudok főzni és finoman (bár vannak ételcsoportok amikkel nem boldogulok: pl. sárgaborsó nem szokott sikerülni), tudok varrni, kötni és horgolni és hímezni is. Ezekre büszke vagyok.
Ha úgy érzem valamiben hiányosságom van akkor igyekszem magam fejleszteni.
Ezeket tudtam összeszedni.
Most, hogy már megtaláltad a leendő nejed, tét nélküli a dolog, de azért leírom.
Ami elsőre látszik, az az, hogy szép vagyok. Nem olyan ijesztően nagyon gyönyörű, hanem olyan, akire kellemes ránézni.
Okos vagyok, nagyon jó a logikám. Ez alapvetően reál beállítottsággal párosul.
Empatikus és segítőkész vagyok. Tényleg igyekszem mindig azt keresni, hol segíthetnék másoknak. Akárkinek.
A párom nemrég mondott egy nagyon kedveset: "még sosem találkoztam olyan emberrel, akibe annyi jóság szorult volna, mint beléd". És ezt teljesen komolyan mondta.
Elég jó tehetségem van a zenéhez, több hangszeren játszom.
Sokat olvasok, tanulok, ha nem iskolában, akkor máshol. Mindig azt keresem, hol lehet új dolgokat megtanulni, legyen szó egy új hangszerről, fazekasságról vagy egy eddig számomra ismeretlen menedzsment módszerről. Lényegtelen, hogy közvetlenül tudom-e hasznosítani a tanultakat.
Persze hibáim is vannak, például rettenetesen nehezen mondok nemet. Emiatt a munkahelyemen rendszeresen én szívok, mert szeretnék segíteni, és ezzel látom, hogy visszaélnek, kihasználnak.
Nem vagyok szerény. Bár beképzeltnek se mondanám magam, mert reálisan látom a hibáim is.
De azokat most nem írom le :) Nem a hibáiért érdemes az embert megismerni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!