Ti nem féltek, hogy ez a nagy telefon-és gépfüggőség teljesen tönkreteszi az életünket, az emberi kapcsolatokat?
Sajnos én is benne vagyok. Nekem is van internet a telefonomon, amikor hazaérek, első dolgom, hogy leülök a gép elé. Már most is eluralkodott az életemen.
Az utcán is látom, az iskolában a tanárok is már Ipadeket hordoznak órákra, mert ugye már nincs rendes napló, szünetekben mindenki mobilozik, néha órákon is, a buszon is, mindenhol. Otthon meg ugye mindenki gépezik.
Ti nem féltek? Engem nagyon aggaszt, minden nap eszembe jut. Hogy vajon mi lesz a következő lépés?
Egyáltalán nem félek ilyesmitől. A "normális" beszélgetés, kapcsolattartás nem fog kihalni, amíg van rá igény. Ha meg nincs, akkor nem mindegy?
A technika fejlődésével sok minden átalakulhat, köztük a kapcsolattartás is. A világ változik és fejlődik, ez ellen nem lehet tenni. Az más kérdés, hogy sokan nem tudják ezeket a dolgokat a helyükön kezelni és nekik bőven elég az, hogy a neten beszélgetnek. Persze sokan vannak, akiknek nincs is lehetőségük másra.
„Attól félek, hogy egyszer
a technológia fontosabb lesz,
mint az emberi kapcsolatok.
Lesz a világon egy generációnyi idióta"
Albert Einstein
Nem. Én sokkal jobban szeretem az internetet meg a játékokat, mint az embereket. Igazából a kocka korszakom előtt sem kedveltem túlzottan másokat.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!