Miért több a szép nő, mint a jóképű férfi?
Én sem a cicababákra gondolok, hanem a tényleg normális kinézetű lányokra.
Mondjuk, én ebben a kérdésben inkább a 20-30-ig terjedő korosztályra gondoltam, tehát a huszonévesekre.
Viszont a +30-as férfiak között én is több, jó anyagot szoktam látni, mint az ennél fiatalabbaknál. Sőt, sok olyan pasi van, aki fiatalabb korában elég selyemfiúsan néz ki, mire meg "megférfiasodik" (tehát 30 felett) döglenek utána a nők, minden korosztályban.
"12: Mondom nem cicababákra gondolok :) tanulj olvasni."
Ó és mielőtt az én kommentem alá is ideböfögnéd ezt a baromságot, gyakorlatilag természetes nőt manapság egy helyen látni, reggel az ágyban, ha nem festeti a haját. ugyanis nem csak a cicababák, hanem minden nő, iszonyatosan sok illúziót pakol maga köré. Nekünk ilyenekre nincs szükségünk, mi szépség nélkül is érünk valamit.
Ne kanyarodjunk már el a témától, légyszives. Nem erre irányult a kérdésem, hogy ki mennyit foglalkozik magával, meg a smink, szoli póthaj... nem erre alapozva tettem fel a kérdést!
Hanem a genetikára. Ezért írtam mellé: "Talán beltenyészet?"
érdekes, körülöttem sok szép lány van, akik egyáltalán nem sminkelik magukat, semmi plusz mű dolgot nem aggasztanak magukra. Hanem egyszerűek, mégis szépek. Férfiakról nem tudom ezt elmondani, vagy csak kevésről. Aki egyszerű, de mégis jóképű. Kevés van.
69%-os, te meg húzd le magad a WC-n. Tudtam, hogy idefog jönni majd egy hasonló kis csóka, és okoskodik, mint te.
Azért a 16-osnak részben igaza is van.
Egy férfinél egy nő sokkal inkább tartja fontosnak az inteligenciát, mint fordítva. Ez természetesen nem álltalánosítás.
Egy 30körüli befutott jó szakmával, karrierrel rendelkező férfi megfelelő anyagi háttérrel persze, hogy sokkal kelendőbb. Egy férfinél a ráncok, ősz hajszálak egyfajta komolyságot és érettséget sugároznak. Egy fiatal férfinek kellően játékosnak és győztes szellemiségűnek, kisugárzásúnak kell lennie és egy középszerű külsővel már a nők kedvenve lehet (plusz a jó duma és ha mákja van a jó szülői háttér).
Egy férfinek egy nővel szemben teljesen mások az elvárásaik, ami nagyon túl tud mutatni a külsőn. Itt pl. egy akaratos férfinek egy picit irányíthatóbb nő kell. Egy gyámoltalanabb fickónak pedig egy irányítóbb nő kell.
A szépség fontos mindkét nem esetében. Mert ez egyfajta kisugárzása annak, hogy én erős vagyok és képes vagyok sikeres utódokat nemzeni. (állati ösztön, ami megmaradt)
Egy férfinél vannak vonások, amik a magas teszteronszintre utalnak: erős előrre ugró állkapocs, széles vállak és arányos test, több szőrzet (ez kinek tetszik, kinek nem) és sajnos a magas tesztoszteronszint velejárója lehet a hajhullás. A magasabb, erősebb testalkatú férfiak könnyebben találnak párt, mert ezek a férfitársadalomban is figyelemfelkeltőek. A szakmai sikerek és az inteligencia egy mágnes a nők számára.
Egy nőnél a test arányai nagyon szembetűnőek. Itt főleg a derék-csipő arány. Az arcra ugyan úgy az arányosságnak kell jellemzőnek lennie.
Azonban a személyiség 1000-er kisugárzóbb. Gyakran átlagos, vagy azalatti férfiak a magabiztoságukkal és a törtető jelemükkel nagyon tudnak imponálni egy nőnek, még akár úgy is, hogy mindehhez kevés inteligencia társul. (ugyancsak állati ösztön, amit nem tudnak leküzdeni) Ilyenkor jön a nő, aki közli, hogy a rossz és bunkó pasikhoz vonzódik, de őt mindig átverik. Legyen a rossz, bunkó pasi akár jóképű, akár nem.
Ugyan így a férfi társadalom jó részének tetszenek a hivalkodó nők. Sajnos ez tudatalatti.
És ilyenkor jön a nők szokásos dumája: Az a cafka nem tisztel semmit, XY is vele csalta meg a barátnőjét.
Férfi duma tudat alatt: Hú de jó kis....-ja van és még ki is rakta, akkor miért ne nézzem meg közelebbről, miért ne foghatnám meg. :)
Szóval alapvetően mindkét nemnél az arányok a fontosak. Így egy férfi is meg tudja ítélni férfitársát, ahogy egy nő is egy férfit. Azonban a viselkedés 1000-er lehet vonzóbb, vagy taszítóbb, mint maga a küllem.
Én pl. egy titpik hűséges és rendes tanult srác vagyok. Műszaki karon végeztem, így ismerkedés eléggé nehéz volt és eddig 1 barátnőm volt. Az egyéjszaka meg nem nagyon megy (ez lesír rólam, már mondták) :). Így nem is nagyon kellettem senkinek. De jött a tudatlan és törtető csoka, még ha csúnyább is mint én, egyből hozzá futnak a csajok. Nekem pedig az ízlésem is inkább az említett természetes szépségek irányába mutat.
Ameddig nem volt barátnőm, addig elég csúnya fickónak hittem magam. Furcsa mód, mikor összejöttünk a családja és a baráti köre is arról beszélt, hogy milyen jóképű srác vagyok. (egy társ tényleg megszépít, úgy tűnik) :) Szóval nem voltam magabiztos és ezt látták is a nők, még akkor is, ha jóképűnek mondanak.
Amúgy a kijelentés határozottan nem igaz szerintem. Sok jóképű és rendes srác futkos az utcán, csak a mai nőknek valahogy inkább kell a magát magabiztosnak és törtetőnek mutató férfi. De ha már az arányokat nézem, akkor szerintem több normális és jóképű srác futkos az utcán, mint természetes szépségű nő. És az is kérdés, hogy én kit tartok szépnek. És ez személy szerint ugyancsak az én álláspontom. :)
Ez érdekes kérdés, ez a beltenyészet dolog már bennem is felmerült. feltűnt hogy a magyar férfiak túlnyomó többsége csak az az "elmegy" kategória de olyanból is gyanúsan sok van akinek genetikailag elcs.szett, gnóm feje van. Az meg akire azt mondom hogy fú, na igen ez jól néz ki (=el tudnám képzelni, hogy szaporodjak vele) az vagy foglalt és jobb híján osztozni kell rajta vagy kiderül hogy leglább 50%-ban külföldi tehát a genetikai keeverdésnek köszönhetően szebb lett.
Egyébként megjegyezném, hogy szerintem a magyar nőkkel is ugyanez a helyzet, amennyire én nézgetem őket legalább is... elég sok selejt van köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!