Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Nagyon gáz ha nem tudok...

Nagyon gáz ha nem tudok valakivel miről beszélni? Szeretnék, de valahogy mégsem megy.

Figyelt kérdés

Van egy fiú ismerősöm, akit egy közös ismerősön keresztül ismertem meg tavaly, mikor suliba mentem. Egy egyetemre járunk, ugyanazon az állomáson is szállunk fel, viszont valamiért nem tudtam vele még hosszabb beszélgetésbe belemenni. Míg vártunk a vonatra (kb. 5-10 perc) addig beszélgettünk, aztán elfogyott a téma és a vonaton csak ültünk, viszont én kényelmetlenül érzem magam csendben. Már próbáltam azt is megcsinálni, hogy csak elmegyek mellette, hogy ne kelljen "kínos csendben" ülni 1 órán át a vonaton, de utánam jött.

Ma pl. reggel találkoztunk az állomáson, próbáltam vele beszélgetni, kérdezgettem, hogy milyen órái vannak stb. de nem tudta az órái nevét, se a tanárok nevét, elmesélt egy rövid történetet az egyik óráról. Majd én is elkezdtem neki mesélni, hogy mi volt órán, de közbevágott elkezdett valamit mondani és jött a vonat, abbamaradt a beszélgetés. A vonaton csak ültünk, nem beszélgettünk.

Mikor vége lett az órámnak véletlen találkoztunk a kijáratnál, próbáltam elkerülni a kínos csendet, ezért azt mondtam neki, hogy mivel még van 1 óra a vonatig, elmegyek vásárolgatni, de mindenképp velem akart jönni. Az állomáson a telefonokról beszélgettünk kb. 10 percet, de aztán valahogy átváltott a laptopokra és a számítógépekre, viszont ahhoz nem igazán tudtam mit hozzáfűzni.

Szívesen beszélgetnék vele, de egyszerűen nem tudom miről, azt vettem észre, hogy nincs túl sok közös témánk. Ma találkoztunk egy ismerősével az egyetemen, neki simán mesélte a dolgait, kérdeznie se kellett. Amúgy nem vagyok egy nagy beszédes, szívesebben vagyok olyannal akik szeretnek beszélgetni, lehet, hogy ezzel ő is így van. Szerintetek mit tehetnék, milyen téma lenne megfelelő, amiről hosszabban tudunk beszélni? Vagy valahogy mondjam meg neki, hogy mivel nincs miről beszélnünk inkább hagyjon és csak menjünk el egymás mellett egy "sziával"?

2013. szept. 11. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik egy lány.. nagy beszédes vagyok.. mindenkivel megtalálom a hangsúlyt.. csak vele nincs témám... am visszatérve a témához... nehogy meg mond neki mert akkor azt fogja hinni hogy le akarod koptatni... pedig ha beszélni akarsz vele szerintem te sem akarod ezt
2013. szept. 11. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Kezdetnek egy kérdés: te mit szólnál ahhoz, ha mondjuk tetszene neked egy srác, de lekoptatna, mert rájönne, hogy csendesebb típus vagy? Amúgy ha két hallgatagabb ember társalog, az okozhat problémákat, de lehet, hogy mindkettőtöknek csak idő kell. Szerintem bejössz a srácnak (de minimum kedvel téged), máskülönben nem akarna a társaságodban lenni. Lehet, hogy félénkebb, gátlásosabb típus, és nehezebben oldódik. Azt hiszem, lassan ideje kicsit személyesebb témákat is előhozni. Konkrétan nem tudom, eddig mikről volt szó, de megkérdezhetnéd, hogy miért azt a szakot választotta, mik a céljai a jövőben, esetleg te is elkezdhetsz mesélni önmagadról, azt még a bizalmatlanabb emberek is értékelni szokták, ha azt látják, hogy a másik is megnyílik. De az is lehet, hogy tényleg nem illetek egymáshoz. Az idő majd szerintem meghozza a döntést. Ne várd a csodát, te is tegyél érte, lehet, hogy csak egy kicsit oldottabb hangulatra van szüksége. Plusz ha gátlásosabb, és tetszel neki, akkor lehet, hogy ez nála még nagyobb szorongást okoz, és ő is parázik attól, hogy te bénának tartod őt, meg azon agyal, hogy mit mondjon.
2013. szept. 11. 19:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos már tavaly is 4-szer, 5-ször egy vonaton mentünk és akkor is így jártunk. Már megkérdeztem, hogy mért ezt a szakot választotta, úgyhogy ezen túl vagyunk, de az is csak egy téma volt. Másokkal simán átkanyarodok egyik témáról a másikra, egyikből következik a másik, de vele valahogy ez nem megy.

Egyébként nem tűnik egy félős srácnak, cigizik és ilyen bulizós ismerősei vannak, bár mióta ismerem nem tudok róla, hogy lenne barátnője, előtte nem tudom milyen rég volt szóval lehet, hogy a lányokkal szemben félős.

Kérdezgette, hogy holnap mikor megyek órára és kiderült, hogy reggel ugyanazzal a vonattal megyünk, de már előre félek, hogy mi lesz.. :S

2013. szept. 11. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy gátlásosabb, de az is lehet, hogy nem illetek össze. Egyébként én is viszonylag nehezen kommunikálok, főleg ha azt látom, hogy a másik fél is kevesebbet beszél. Meg ha tetszik a lány, akkor még nehezebb, mert tehernek érzem azt, hogy most mondanom kellene valamit, hogy ne legyen csend, de nem tudom, mit mondjak, mit kérdezzek, ami persze frusztráló. Viszont nekem az az érzésem, hogy a srác igencsak rád akaszkodik, szóval neked kell döntened, hogy mit is akarsz tőle. Ha hagyod, akkor akár azt az elképzelést is keltheted benne, hogy többet szeretnél tőle, viszont ha nem vágysz annyira a társaságára, akkor próbáld hanyagolni, illetve ha mondjuk óra után is rád akar telepedni, akkor mondd meg neki, hogy kösz, de tényleg inkább egyedül mennék.
2013. szept. 11. 20:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Szeretnék vele beszélgetni, de így, hogy nagyon nincs miről eléggé nyomasztó, emiatt inkább nem vágynék a társaságára... de hogyan tudnám ezt megmondani úgy, hogy ne tűnjek bunkónak?

Amúgy azt se értem, hogy ő ezt hogy nem veszi észre vagy hogy nem zavarja, hogy olyan társaságában van, akivel nem tud beszélgetni. Esetleg úgy van vele, hogy mégis jobb valakivel, mint egyedül? Bár ma mikor összefutottunk a bejáratban akkor pár haverjával volt, mégis velem jött....szóval eléggé érthetetlen ez számomra.

2013. szept. 11. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Mondom, még annyit megpróbálhatsz, hogy kicsit személyesebb témákról társalogtok, hátha oldódásra van szüksége. Ha ez a megoldás nem válik be, akkor próbáld kerülni a társaságát, esetleg óra végén menj el más csoporttársaiddal, úgy hátha nem csapódik hozzád. Egyébként viszont nem hinném, hogy ha bármilyen formában tudtára adnád, hogy nem kívánatos személyiség, akkor azt ne bunkóságként élné meg a részedről. Nem nagyon marad más, mint az őszinteség, és megmondani, hogy nem vágysz a társaságára. Egyébként lehet, hogy gátlásosabb típus, és tapasztalatlan is. Annak idején én is jártam így, sajnos későn vettem észre, hogy egy lány nem akarja a társaságomat (persze frusztrált a felismerés is, meg hogy másokkal milyen jól érzi magát, én meg csak teher vagyok a számára), és borzalmas érzés volt, hogy terhet jelentettem valakinek. Mondjuk utána bocsánatot kértem tőle, és röviden elmondtam, hogy csak szerettem volna megismerni, és ne haragudjon, de ő volt az első, akihez oda mertem menni. Talán ő is azért nem veszi észre, mert tapasztalatlan, és/vagy szeretne ő is fontos lenni valaki számára, szeretne esetleg tetszeni neked.
2013. szept. 11. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Ma reggel az állomás előtti járdán várt rám, aztán jött egy haverja meg egy csaj, velük mentünk a vonaton. Közben rájöttem mi a gond. Ők "értelmesen" beszélgetni nem tudnak. Én meg a csaj szinte meg se szólaltunk, ő a haverjával teljesen -számomra- értelmetlen idióta dolgokról beszéltek, mint pl. meg volt fázva a haverja és mondja neki, hogy vegyen babáknak való orrszippantót, aztán meg a haverja a taknyos zsepiét neki akarta ajándékozni, szóval ilyen ovis szint. Én jobban szeretem az olyan beszélgetést, ahol normális téma van, nem ilyen 10 éves szint. :S
2013. szept. 12. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!