Van olyan, hogy ismerkedésnél a női fél is próbál kommunikálni, érdeklődő?
Ezzel semmi baj nincsen, szerintem tök jól csinálod. Viszont van néhány dolog, amit "sajnos" figyelembe kell venni.
1. a lány bizonytalan, nem feltétlen tudja, mit keres, egyáltalán mit akar
2. a lány bizonytalan, nem igazán tudja, mit szeretnél tőle, milyen jellegű kapcsolatot, és adott esetben a hobbi, humor, stb. témák is borzasztóan sablonosak és unalmasak egy lány számára
3. a lány bizalmatlan, bár szeretne párkapcsolatot, ami tartós és komoly, de rossz tapasztalatai vannak a netes társkeresésben akár személyes, akár barátnőtől hallott tapasztalatok. Nem egy lánytól/nőtől hallottam már, hogy neten a férfiak döntő többsége (százalékot nem próbálnék írni) ismerkedés alatt csak egy alkalom szexet akar. Ennek érdekében mi férfiak képesek vagyunk akár a legszebb és legmegbízhatóbb oldalunkat is mutatni, aztán amikor megvolt a csaj, jöhet a következő. Szándékosan általánosítottam ebben a kérdésben. Ebbe valljuk be őszintén női gondolkodással idő után bele lehet csömörleni.
4. az adott lány/nő jelleménél fogva nem kommunikatív, azt várja, hogy Te tartsd szóval hosszabb lélegzetvétellel is akár...
5. az adott lány neten nem tud eléggé kibontakozni, de még ő sem mérte fel, hogy személyes randin sokminden máshogy lenne
6. az adott lány nem akar Veled összejönni (pl. a látott fotó, vagy szimplán a stílusod miatt), de nem tudja, hogyan közölje Veled úgy, hogy ne bántson meg és ennek a jele a szűkszavúság
Szám szerint hány lánnyal/nővel próbáltál ismerkedni, ami negatív eredménnyel végződött?
Menjünk sorban.
1. Ez lehetséges, de ebben az esetben is lehet kommunikálni, esetleg megmondani, hogy bocs, nem akarok semmit. Társkeresőn kívül ez teljesen elfogadható lenne, társkeresőn belül meg csak nem kell válaszolni, és kész. Ott az a szokás.
2. Én magam is az "unalmas átlagemberek" közé tartozom. Nem tudok különleges témákat felvetni. Mi tesz egyáltalán különlegessé egy témát? Nem értem viszont, hogy ez mitől lesz kizáró ok. Van nője még a 8 általánost végzett gyári munkásnak is (ismerek jó sokat), aki még beszélni is alig tud.
3. Plusz érv amellett, hogy esetleg próbálja kideríteni, hogy tőlem mit várhat.
4. Volt dolgom ilyennel, egyszer rászántam az energiát, és nagy nehezen sikerült egy kicsit nyitottabbá tenni. Később élőben hosszabb ismeretség és elég nagy csalódás lett belőle. Talán emiatt érzem úgy ma már, hogy nem szeretnék azon az úton még egyszer végig menni.
5. Olyan korosztály vagyok, ahol ennek nagyon kicsi az esélye, bár nem lehetetlen persze.
6. Társkeresőn ilyenkor egyszerűen nem szokás válaszolni. Ha mégis, akkor udvarias elutasítással, bár a legtöbben ezt se teszik, mert erre sokan elkezdenek bunkózni. Nem társkeresőn nincs profil, fénykép stb., csak a levelek. Itt csak a stílus lehetséges, de én ilyenkor már nem tartom elfogadhatónak a szó nélkül lelépést, ez csak első levélnél tekinthető "normálisnak". Ha már volt valami beszélgetés, illene elköszönni, és távozni.
Bónusz: Nem tudok konkrét számot mondani, 20 és 30 között. Az nekem nem megy, hogy nagy számok törvénye alapján ráírjak mindenkire, még ha első pillantásra nem szimpatikus, akkor se.
Amik eszembe jutottak:
Egyfelől azért lássuk be, hogy azok, akik az internet lehetőségével nagy mértékben élnek akár ismerkedési, akár csak közösségi szándékkal, nagy számban valamilyen önértékelési, önbizalmi problémákkal küzdenek. Ezek a problémák lehetnek szinte jelentéktelennek tűnő tényezőktől a tényleges testi, vagy lelki, érzelmi traumákig bármi. Azokkal, akikkel neten ismerkedsz, pláne arc és fotó nélkül könnyen gondolkozhatnak úgy, hogy próba szerencse alapon nagy nehezen rászánják magukat az ismerkedésre, de már előre elkönyvelik magukban, hogy úgysem fognak tetszeni Neked, ha találkoznátok személyesen és magukba beszélik, hogy úgysem fog nekik semmi összejönni, ahogy eddig sem és ez okozhatja az érdeklődésük hiányát. Te logikusan próbálod felmérni és végiggondolni a lehetséges okokat, a nők viszont nem. Próbáld kerülni ismerkedésnél az internet világát. Ismerkedj személyesen, utcán, plázában, étteremben, házibuliban, stb.
Másrészt a példádban szereplő ismerőseid, akik nyolc általánossal, és gyári munkás szakmával mégis barátnővel bírnak valószínűleg nem ok nélkül. Gondolj arra a faktorra is, hogy a zsák megtalálja a foltját. Lehet, hogy az a lány, vagy nő éppen egy olyan külső megjelenésű típusra bukik, mint az ismerősöd. Lehet, hogy van egy olyan szoros és közös pont a kettejük érdeklődési körében, ami összetartja őket. A tanultság egy fontos szempont párválasztásnál, de nem elsődleges.
Egyébként, ha még nem hallottál róla, ajánlom Neked az alábbi honlapot. Vannak pontok, ahol nem értek egyet a leírottakkal, de összességében jó dolgokról ír --> [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!