Ha a gyengéd, érzékeny, pirulós, félénk, igazi lányokar bukom és nem a nagyképű menő csajokra, akkor miért ilyen nehéz a dolgom, miért bújkáltok értékes, szeretnivaló lányok?
elkészítés
A paszulyt beáztatjuk 2-3 órára, majd a vizet lecserélve, a lemosott csülökkel és a babérlevelekkel együtt főni tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje, mert úgyis lefő róla.
Mikor a csülökből a csontot ki lehet húzni, meg a paszuly is puha (1,5-2 óra), a csülköt kivesszük, a csontot eldobjuk, a többit felkockázzuk fél evőkanálnyi darabokra, majd visszatesszük a lébe.
A hagymát nagyon apróra vágjuk a paprikával együtt, s a zsíron kissé megpirítjuk, megsózva. Hozzátesszük a pirospaprikát, s fel is öntjük kevés vízzel. Kissé forraljuk, majd a levesbe öntjük.
10 perc főzés után egy kanálka ecetes tárkonyt apróra vágva beleteszünk, s le is zárjuk a tüzet, s fedő alatt hagyjuk lehűlni.
Friss kenyérrel, ecetes hagymával adhatjuk a kosztosok elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!