Mit lehet ez ellen tenni?
Azt, hogy hallgass a szívedre, DE: ha eljön az a pont, hogy döntened kell, azt válaszd, aki tényleg szeret, sosem azt, aki valamilyen oknál fogva jobb a másiknál. :)
19/F
Ha még tizen-/huszonéves korban vagy, nem gond, ha "több felé" is húz a szíved. Hisz elvégre így tudod kiválasztani, hogy ki neked a jó.
Viszont az emberek többsége abban egyetért - bár egyesek előszeretettel hangoztatják, hogy ez mennyire elavult nézet -, hogy a boldog élethez hozzátartozik az, hogy idővel úgymond "véglegesíted" a döntésed, megmaradsz egy kapcsolatban, és tartod magad az "ásó-kapa-nagyharang" kijelentéshez.
De ugye ehhez akkor rá kell gyere, hogy kit szeretsz jobban.
Pl. próbáld végig gondolni, hogy hogy is vállt be úgymond az a próba-randi, mennyire fogott meg ott a fiú jelleme, milyen volt vele beszélgetni, a gondolatokat megosztani, milyen volt a szellemisége, stb. Ugye nála külön is leírod, hogy "nagyon rendes kedves törékeny lelkű...meg minden". Ezek szerintem mind nagyon jók, szerencsés pozitívumok - BÁR idővel ki kell tapasztalnod, hogy valóban ez e az igazi arca, nem csak megjátsza magát, ugyanis van ilyen : velem is előfordult, hogy beleszerettem egy lány osztálytársba, akiben a lelki tökéletességet láttam, angyali jellemet, meg minden... és sajnos teljesen elcsavarta a fejemet, mert mondhatni remekül megjátszotta ezt az angyali természetet és aránylag elég sokáig is.... de nem a végtelenségig. Nah, mindegy, ez csak egy magánsztory... ;)
Szóval próbáld meg hozzáhasonlítani azt a fiút, aki "hónapok óta tetszik", hogy miért is tetszik hónapok óta!
Ha pl. inkább amiatt fogott meg, mert jóképű, de lélekben/jellemben/értelemben a másik fiú jött be jobban, és tényleg nem csak játsza magát - bár idő kell ahhoz, hogy ezt valóban biztosan lásd -, akkor én azt mondom, hogy inkább azt válaszd, aki lélekben passzol hozzád. Lehet, hogy ő külsőre annyira nem tetszik, de ha vele jobban meg tudod osztani a gondolataidat-érzelmeidet, boldogabban fogsz leélni egy életet, nem pedig a szerelem első >Látásra< alapon belemész egy olyan kapcsolatba, amit utána esetleg megbánsz. Ahogy mondják pedig : "a szépség múlandó", és az első évek után már nem a jó teste meg a szép arca miatt fogod szeretni... legalábbis nem "úgy".
Viszont ha a hónapok óta "kinézett" (ha szabad ezt mondanom) fiúhoz más is köt, és úgy érzed, hogy nem a külseje miatt tetszik legfőképp, akkor lehet, hogy tényleg Ő az, akihez (mondhatni szó szerint) a szíved húz (és húzni is fog).
Ugyanakkor azt is mondanám, hogy HA lehet és szükségesnek érzed, hagyj magadnak kellő időt, hogy átgondold ezeket, DE ne túl sokat. Azt is számításba kell venned, hogy egy fiút nagyon "kiidegel", és lelkileg rosszul érintett - legalábbis engem anno nagyon rosszul érintett, olyannyira hogy elég nagy hülyeségeket is elkövettem (szerencsére mást nem bántottam/bántalmaztam, ne úgy értsd) -, ha úgymond megvárakoztatják, és mindig csak azt hallja, hogy "most nem, de TALÁN később".... ilyesmit ha tudod, mindenképp kerüld el, mert szerintem ezzel nagyon bántó tudsz lenni lelkileg.
Próbálj meg mindkettő mellett úgy megmaradni, ahogy most vagy. Az egyikkel ugye már randiztál, tehát azzal volt is már valami, de próbáld meg neki megmondani - és mivel írod, hogy rendes a srác, remélhetőleg megérti (ha tényleg rendes, és nem csak megjátszotta az első randin) -, hogy neked most idő kell, hogy tudj dönteni.
Ha szóba kerülne a dolog bármelyiknél, hogy miért vacilálsz, szerintem az is jobb lenne, ha nyíltan megmondanád, hogy mi a helyzet. Nem kell hárítanod, mert azzal különösebben nem védesz semmit, viszont bizalmatlanná válhatnak (nem is kicsit), hogyha kiderül, hogy riválisuk van.
Nekem most ennyi jutott eszembe. Remélem tudtam valamit segíteni.
Én legalábbis így látom a dolgokat, én így viszonyulnék hozzájuk. Lehet hogy más máshogyan. De lényeges, hogy végül neked kell döntened.
Sok sikert (és szerencsét) hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!