Hölgyek? Hogyan viszonyultok a nálatok alacsonyabb végzettségűhöz (diploma vs érettségi)?
A kérdésemet egy nemsokkal ezelötti kérdésben lévő válasz ihlette meg egy társkeresővel kapcsolatban, hogy egyes embereknek van pofája ráírni egy diplomázott nőre (a típustól most tekintsünk el), valami olyan indokkal, hogy ő egyetemet végzett és emiatt ő mennyire nagyon másképp gondolkodik.
Arra lennék kíváncsi, hogy, a többség hogyan viszonyúl ehhez. Jómagam érettségi után terveztem egyetemre menni, de beszéltem pár ismerőssel arról a szakról amire jelentkeztem és megmondom az őszintét elvették a kedvem az egésztől. Olyan órákról meséltek (matek), hogy van egy szám pl 4 és be kell bizonyítani erről a 4-ről, hogy ez nem kerek szám. A magyarázatot azt hallottátok volna:D. Az ilyenek miatt döntöttem úgy, hogy nem megyek egyetemre hanem anélkül ugrok neki a nagybetűs életnek.
Most egy diplomázott nő szemében ezért kevesebb lennék?
Értem én, hogy vannak dolgok amikről nem tudunk beszélni, de ezzel az erővel csak szakmabeli nőkkel kéne beszélgetnem, mert akármilyen egyetemet végeztem nemhiszem, hogy el tudok beszélgetni egy orvossal a kemoterápia hatásáról az emberi szervezetre és ő sem nagyon tudna egyezkedni velem az Objektív C fortéjairól.
Nem értem, egy kapcsolatba csak a szakmáról lehet beszélgetni, életembe nem láttam még olyat, hogy a feleség megkérte a férjét, hogy magyarázza már el prezentávióban, hogyan építette fel a tetőteraszt.
Érdekes, egyesek hogy megsértődtek! Csak nem ők is lenézik azokat, aki nem jártak egyetemre/főiskolára, hogy így magukra vették a kritikát???
Különben igaz, hogy az egyetemen tanultak egy részét sohasem fogod használni; valamint Magyarországon túlságosan is elméletközpontú a felsőoktatás (is).
Könyvet meg mindenki olvas, aki érdeklődik v.mi iránt, pl. lehet az a szakmája nemcsak a diplomások. Szakmai irodalmat is.
Ne azért ülj vissza az iskolapadba, mert lenéznek, hanem azért, mert magad is szeretnéd.
Aki eddig lenézett, ezután is le fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!