Szerintetek létezik olyan 11-13 év körüli lány, fiú, aki szeretne már párt magának?
Úgy gondolom, hogy ez teljességel egyén függő. Az ember szexuális lény, így idővel elkezdi érdekelni a szexualitás, a párkapcsolatok és egyéb ehhez tartozó témák. Az, hogy ez kiben mikor alakul ki, az rengeteg dologtól függ. Tapasztalatoktól, neveléstől, a szociális körtől, szociális kondicíótól, nyomástól. Úgy gondolom, hogy ha valaki 13-14 éves korában elkezd érdeklődni (és cselekedni is -nem szexuális aktusra gondolok-). Én tisztán emlékszem, amikor 13 éves koromban először remegő lábakkal szerelmett vallotam egy egy évvel fiatalabb szép, szőke lánynak. Ez így természetes. Lesznek kudarcok, nekem is voltak. De a kudarcokból csak tanulni lehet. Fél év útán megvolt az első csók, majd rá egy hónapra további 5 lánnyal csókoloztam és 8-cal ismerkedtem meg. Ezért -ha ma már jóval idősebb is vagyok-, de van tapasztalatom az ilyen 13-14 éves csajokkal (és (srácokkal is...(term. nem olyan értelemben)). Ezért személyes tapasztalatból mondhatom, hogy egyén függő... 15 éves koromra, egy kis tapasztalat gyűjtés útán sikerült kialakítanom egy másfél évig tartó párkapcsolatot, melyben nagyon jól éreztem magamat.
Fiatal koromban találkoztam már olyan lánnyal, aki nagyon ügyesen "ismerkedett"...szép volt és már 14 éves korára rengeteg srác vallott neki szerelmet, fejezte ki vágyát, így nyilván ez a lány tapasztaltabb volt az ismerkedés terén, -mégha nem is volt barátja-, mint kevésbé kellendő barátnői. De ettől még egyáltalán nem volt érett egy kapcsolatra... nem tudta, hogy-hogy müködik egy kapcsolat, és, hogy hogyan kell egy fiúval kapcsolatban "lenni". Míg találkoztam már egy olyan 12 éves lánnyal is, akinek kevés tapasztalata volt az ismerkedésben és mégis az első olyan "kedvesebb", normális sráccal kitudott alakítani egy másfél évig tartó "kapcsolatot", ami azért elég jó idő. Tehát összegezve:
- Ez számomra elfogadható kor.
- Függ a külső tényezöktől az ismerkedés kezdete.
- Az ismerkedés nem egyenlő a párkapcsolattal.
- A legtöbb 11-13 éves NEM tudja a párkapcsolat fogalmát és az ismerkedés fázisait (Megszólítás - vonzalom kialakítása - kvalifikálás - bizalom építés - kapcsolat (később szex)).
- Sokan szeretnének megfelelő barátot/barátnőt már ebben a korban is, de ez nagyban függ a személy tapasztalataitól, neveltetésétől, szociális körétől.
- Úgy gondolom, hogy a 11 még nagyon alacsony határ...a legalacsonyabb inkább 12 és az átlag: 14.
Üdv.
"Randiguru"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!