Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Helyesen kezeltem a tetoválaso...

Helyesen kezeltem a tetoválasomat? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Vidéken csináltattam saját szalonnal rendelkező tetoválóval. (Kb. negyed áron volt, mint amit itt a fővárosban mondtak rá. ~12x9 cm 52.000 Ft lett volna Budapesten.)

Mikor megcsinálta, befóliázta és mondta, hogy ha hazaértem, akkor ha nem megyek sehova utcára, akkor szedjem le, óvatosan öblítsem le és papírtörlővel itassam le róla a vizet, majd száradjon meg, és hagyjam levegőzni.

(A seb is levegőn gyógyul a leginkább, így ezt tettem.)

4 óra múlv megkapta az első réteg Bepantent-t.

Alapvetően jó szervezetem van, mert a sebeim nagyon minimálisan véreznek és hamar gyógyul, fogorvos anno bölcsességfogról levágta a gyulladt ínyt, és 2 hét múlva teljesen visszanőtt rá, szóval a regenerálódással nincs bajom szerencsére. (Hemoglobin szintem magasabb a határértéknél, de legalább nem vérzek el így.)

6 napja volt megcsinálva, és tegnap már le is hámlott, szép a minta, néhol volt kilökődés, ezt majd korrigálni kell ugye, de ezt mondta is, mert érzékeny, puha bőröm van, a pólusok tovább nyitva maradnak.

A tetoválás után és a gyógyulás alatt se duzzanat, se pirosság nem volt. Nem levedeztt, csak a fólia alatt volt anno ronda folyadék, azétt is mondta, hogy ha nem megyek utcára, akkor inkább ne, mert a fólia csak lassítja a gyógyulást.

Azt mondta, hogy a Bepantent a gyógyulás végéig folytassam, utána testápolózás finoman, 3-4 hét múlva menjek vissza, hogy javíthassa amit kell.

Anyajegyekből bővelkedek, azokat szépen el is kerülte a mintával. Kisebb-nagyobb pigmentfoltjaim is vannak, azokra azt mondta, hogy semmi vész, azok nem anyajegyek, anyajegyekből is a kidudorodó, csüngőek a gázak.

Anyajegyre tudom, hogy nem szabad, arra nem is rakott, de a pigemtfoltokra nem írtak ilyet. Azokkal mi a helyzet?

2019. máj. 9. 09:33
 1/2 A kérdező kommentje:
U.I.: Olvastam róla, hogy volt, aki a májfoltot, vitilligo-t így "tüntette el" a testén. Ergo rátetováltatott. Gobdolom akkor nem gáz az, ha néhol ezeket a pigemtfoltokat érte.
2019. máj. 9. 09:40
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem mind két karomon van tetoválás a jobb tele van és anyójegyekre is tetováltak. Nem volt vele gondom.
2019. máj. 17. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!