Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Hívőként mit gondolsz a...

Hívőként mit gondolsz a tetoválásról/tetovált emberekről?

Figyelt kérdés

Olyan tetoválásra gondolok,ami nem provokatív vagy ártó jellegű (horogkereszt stb.),hanem teljesen semleges. Pl ilyen [link]

[link]

Esetleg van itt olyan hívő,aki tetoválva van?

2018. márc. 25. 11:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A Biblia nem ír a tetoválásról, és Ferenc pápa szerint is teljesen okés, csak ne essünk túlzásokba. A kopt keresztényeknek is van tetkójuk. Én is szeretnék majd amúgy, bár a linkelt képeken látható tucattetkók nem jönnek be.

18/L

Katolikus

2018. márc. 25. 15:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Üdv!

Azt gondolom, hogy a hívőként a hagyomány ismerete és megtartása fontos feladat. Tehát más kultúrák vagy éppen kultúrának (társadalom tudományi értelemben) nem nevezhető személyes fantáziákat, azaz gyökértelen elképzeléseket (mint a mellékelt képek) nem jó magunkra venni. Minden misztika nélkül egyszerűen azért mert az azt jelenti, hogy nem ismered saját hagyományodat, saját gyökereidet. Azt tudod mi történik a növénnyel ha gyökértelenítjük.

A horogkereszt, eredeti nevén svasztika pl. a hindu hívők számára nem hogy ártó hanem egyenesen az egyik legfontosabb, legelterjedtebb szent szimbólum. Nap és élet jelkép. Egyébként ha szétnézel a fiumei úti (keresztény) sírkertben IXX.-is síremlékeken találsz svasztikát sormintaként.

2018. márc. 26. 11:21
 13/18 anonim válasza:
30%

Ugyanazt, amit a túlzásba vitt ékszerviselőkről. Hogy felszínesek. Hiába mondják, hogy nekik tetszik és kész, nem igaz. Vagy a saját önbizalmukat, önértékelésüket akarják növelni, és/vagy feltűnésre vágynak, az emberek figyelmét akarják felhívni magukra. A saját egyéniségüket igyekeznek ezzel kifejezni.

Bizonyos kultúrákban nagy hagyománya van a tetoválásnak, de a zsidó-keresztény kultúrától idegen. Csodálkozom, hogy a pápa szerint okés. Szerintem nem akarja elijeszteni a fiatalokat az egyháztól, ezért mondja, hogy kis mértékben rendben van.

A keresztény embernek a belső értékekre kell koncentrálnia, a világ felé pedig tiszta beszéddel, áldozatos, példamutató cselekedetekkel képviselni a hovatartozását.

2018. márc. 26. 12:27
 14/18 anonim ***** válasza:

"A zsidó-keresztény kultúrától idegen. "

Ez nem így van:

[link]

2018. márc. 26. 12:32
 15/18 anonim válasza:
0%

A kopt egyiptomi keresztények kultúrájától nem idegen. Valószínű ők ezt a szokást a korábbi pogány vallásukból hozták át. Viszont egyáltalán nem biblikus.

Az Ószövetségben le van írva, hogy a zsidók ne tetoválják magukat. Az Újszövetségben pedig az van benne, hogy a Krisztusban való hitünket ne tintával, ne is kőtáblára, hanem az élő Isten lelkével a szívünk lapjaira írjuk.

Emellett a nyugati kultúrákban régóta nincs hagyománya a tetoválásnak, csak a börtönök szubkultúrájában, ami ad neki egy negatív szellemiséget.

2018. márc. 27. 08:06
 16/18 anonim ***** válasza:

#15, hol van leírva az Ószövetségben, mutasd már meg.

Mellesleg itt Európában sem csak a börtönviseltekre jellemző, pl. A viktoriánus Angliában nagy divatja volt a nemesek körében, gyakran az egész testet tetoválás borította, csak a hosszú ruhák alatt nem látszódott. Meg olvastam valahol régebben, hogy a középkorban a keresztes lovagok is egy keresztet tetováltattak a jeruzsálemi utazásuk emlékére

2018. márc. 27. 09:43
 17/18 anonim válasza:
0%

Az hogy a saját tested ellen ne vétkezz az szerintem benne van a bibliában.

Az pedig ha kitudja hogy hány ezer tüszurással kitetotváltatod magadat szerintem vétek a test ellen.

2018. ápr. 27. 18:59
 18/18 anonim ***** válasza:
39%
Eléggé vallásos vagyok, imádom a tetoválásokat, a sok korlátolt agyúnak pedig üzenem:bsszak meg magukat;)
2018. jún. 21. 02:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!