Tetoválás szimbólum?
Sziasztok!
Nagyon régóta gondolkodok egy tetováláson.
Három háromszöget ábrázol egymásba fonódva: [link]
Számomra ez a múltat, a jelent és a jövőt jelentené.
Pontosabban, hogy honnan indultam, hol vagyok most és hova tartok, milyen célokat szeretnék elérni.
Namármost eddig úgy volt, hogy jövőhéten meg is csináltatom csak kicsit jobban utánna néztem ennek a szimbólumnak: [link]
Itt azt írja: "A legtöbb szimbólum temetési díszítőelemekkel együtt volt jelen így feltételezhetjük, hogy erősen kapcsolódik a halálhoz. Akik a halál szimbólumának tartják, azok a modern korban kerülik a Valknut tetoválásokat. Úgy vélik, hogy az, akin ez a jel szerepel (tetoválásként) azt balszerencse vagy halál is kíséri. (Egy megint másik elmélet szerint, csak akkor negatív, ha a Valknutot eltávolítják a személyről)."
Nem vagyok az a babonás fajta, de ez kicsit megijesztett. :D
Elmondanátok erről a véleményeteket, esetleg valaki akire fel van tetoválva ez a szimbólum tudna írni valamit, mert tényleg szerettem volna magamra varratni, de megijesztett ez a halál téma.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!
Tetoválás története nagyon régi. Ha nem vesszük figyelembe a mi divat tetoválás időszakát, hanem azt nézzük, hogy régen melyik tetkónak mi volt a jelentése akkor érdemes elgondolkodni, hogy az olyan tetoválásoknak amik régi időkből keletkeztek érdemes felhasználni.
Ha a te általad linkelt tetkó a halállal kapcsolatos a jelentése szerint, akkor elképzelhető, hogy bizonyos korban, kultúrában ezt jelentette.
Vegyünk egy egyszerű példát.
Nagy divat lett a maori tetoválások. Pedig régen csak az igazi maori harcos kaphatott tetoválást, és minden formának megvolt a maga jele. Ma a divat tetoválás miatt elvesztette a jelentését.
Te utánaolvastál, így tudod, hogy nem a múltat, jelent, jövőt jelképezi, hanem a halál közelségét.
De nagyon valószínű, hogy sokan nem tudják. Így te döntésed, hogy magadra varratod vagy sem. Én nem vagyok babonás, de szeretem ha jelentése azonosul velem. Ez nem lenne nekem jó..
Köszi a válaszod!
Igen tudom most már, hogy nem azt jelenti.
Amikor meg láttam ezt a mintát nagyon megtetszet és én találtam ki hozzá ezt a jelentést, számomra ezt jelentené.
Csak most, hogy tudom mi a valódi jelentése kicsig elbizonytalanodtam.
Most találtam egy másik jelentését, miszerint ezt a tetoválást harcosok viselték jól látható helyen, hogy az ellenség tudja, hogy nem félnek belépni a Valhallába (az elesett harcosok csarnoka) és nem fogják feladni a harcot, szóval az életük végéig küzdeni fognak.
Akkor ezt úgy is lehet értelmezni, hogy a kitartást, az elkötelezettséget szimbolizálja igaz?
Vikingeknél annyira nem vagyok otthon, de mondok saját példát, nézőpontként. :)
Én a kelta kultúrát rajongom, és a végtelen fonat az egyik kedvenc szimbólumom. (A triskele/triquetra a másik, de az most példázatnak nem passzol. :) )
A skandinávhoz hasonlóan, a kelta mitológia szimbólumai is divattetkók lettek, alig van, aki tudná, mit jelképeznek eredetileg.
A kelta csomóra visszatérve: a mintával a kelták kb. mindent díszítettek, de, amennyire én tudom, a te mintádhoz hasonlóan gyakori sírdombokon, emlékhelyeken. Szóval ez is lehetne halálszimbólum. :) És van is köze a halálhoz, igen, hiszen végig kell járni az életutunkat - de a fonat a körforgást jelképezi, hogy a kör újraindul, ahogy a tél után is a tavasz jön. Ha innen nézed, akkor a feltámadást jelenti. :)
Ugyanígy a teáltalad választott mintának is lehet többes jelentése. Ha félsz ugyanezt magadra rajzoltatni, módosítsatok rajta a tetoválóval együtt, tuti lesz ötlete, hogy ne legyen ennyire direkt a valknut. :)
Egyébként én a figyelmedbe ajánlom a Triquetrát is, mint szimbólumot. Ez a kelták szentháromsága (a kereszténység jól le is nyúlta :D), de nagyon sok mindenre vetítik le a leírásokban, ami a hármas egységre vezet. Esetedben, múlt-jelen-jövő, szintén passzolhat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!