Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Meddig használjak Bephantent?

Meddig használjak Bephantent?

Figyelt kérdés
Öt napos egész lábas tetoválásom van. (Van több is da azok kicsik és gyorsan lehámlottak.) Ez viszont nagy felület de a gyulladás már lement róla. Szépen elkezdett hámlani de olyan gyorsan beszívja, hogy már a harmadik Bephantent kezdtem el használni. Arra gondoltam megpróbálom a körömvirág krémmel (az zsírosabb, hátha nem szívja be olyan gyorsan) de szeretnék azért infót hallani róla. Van valakinek tapasztalat? 😊
2017. jún. 30. 21:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha már hámlik, akkor nekem a tetkós csaj azt mondta, hogy kenhetem nyugodtan testápolóval is. Amúgy 3-4 nap fóliáztam meg Bepantheneztem.
2017. júl. 1. 12:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Az előzővel ellentétben nekem anno azt mondta a tetováló, hogy amíg hámlik, addig bepanthen. Viszont nekem alapból baromira száraz bőröm van, így nem napi háromszor, hanem 2-3 óránként kentem.

Az első 7-10 napban (minta méretétől függően, kb. amíg hámlik) nem érdemes mást használni, mint a bepanthen, annak pontosan az a lényege, hogy a gyógyulást segíti, mint hámosító. Szép és jó a körömvirágkrém, de effektíve nyílt sebbe mégse keni az ember...

Ha nagyjából lehámlott (ez az átlag egy hét, de nyilván ez is változó), akkor a bepanthen helyett bármilyen testápoló megfelel, és abból annyit kensz, amennyit szeretnél. Ekkor már nem is érdemes tovább bepanthenezni, mert csak rontaná a minta minőségét.

(Persze, ahány tetováló, annyi infó. Ha a tied mást mondott, akkor válts nyugodtan, de ne felejtsd el, hogy a saját munkájára csak akkor vállal garanciát, ha betartod az utasításait.)

2017. júl. 2. 08:23
 3/3 anonim ***** válasza:
mindenképpen bepanthenezd, amíg teljesen le nem gyógyul, ne legyél türelmetlen, sok kellemetlenségtől megkímélheted magad és a tetoválót is. én addig kentem vele, ameddig teljesen le nem gyógyult, de ezt látni fogod. két kenés között most le tiszta, vagy szappanos vízzel finoman, úgy könnyebben láthatod az állapotát.
2017. júl. 4. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!