Szerintetek, egy 16 éves lánynak nem felelőtlenség még a tattoo?
Ha úgy érzed, belőled tizenkettő egy tucat, akkor csináltass tetkót. De a tetkó a legolcsóbb módja az önkifejezésnek és még csak nem is te voltál, aki elkészítette.
Ha nem tetszel magadnak, ne tetkóval változtass, hanem a fejedben.
És nem dondolod, hogy amit magadra tetováltatnál, az lényegében válasz is a kérdésedre?
"Elmúlik" a rajongásod egy napon a tetkód iránt?
Nem szoktam írni, de mivel friss a kérdés, ezért válaszolok.
Én pontosan 16 voltam, mikor a tetoválásomat csináltattam és akkor borzasztóan tetszett. Eltelt 2 év és már máshogy csináltam volna, most 26 vagyok és jelenleg lézereztetni járok, havonta egyszer, 30e forintért és nagyon fájdalmas. Persze, nem fogom teljesen eltüntetni, hanem ha elég halvány lesz, megy rá egy másik minta.
Azt tudom tanácsolni, hogy gondold ki a mintát, jó alaposan (a te esetedben ez már meg is történt), majd hagyd érlelődni pár hónapig, vagy akár fél évig is. Ha utána is tetszeni fog, akkor már érdemes rajta komolyabban is elgondolkodni. Én a jelenlegi mintát 3 éve tervezem és így tudom, hogy nem csinálok ugyanolyan hirtelen felindulást, mint 10 éve.
Szerintem gondolkodj még a mintán. Én most 19 éves vagyok, jelenleg 2 tetkóval, és rengeteg tervvel :D
Az elsőt majdnem napra pontosan egy éve csináltattam, miután 18 lettem. Egy olyan idézet (és most ne olyanokra gondoljatok, hogy "stay strong" :D), amit amikor először meghallottam, rögtön éreztem, hogy nekem ez örökre kell. Majdnem fél év telt el a megcsináltatásáig (a szüleim 18 előtt nem engedték, és amúgy igazuk volt), és most, egy évvel később, még mindig ugyanúgy rajongok érte, mint aznap, amikor elkészült.
A másodikat három hónapja csináltattam, egy év gondolkodás után. Egy fontos esemény évfordulóján csináltattam.
A terveim is azért csak tervek egyelőre, mert nem akarom elkapkodni. Az, amit szerintem legközelebb fogok csináltatni, egy gyerekkori emlékemhez (vagyis igazából többhöz is) kötődik.
Na, ezzel csak azt akartam illusztrálni, hogy szerintem jól gondold át :) Én (egyelőre) nem bántam meg egyiket sem, de ehhez tényleg az kell szerintem, hogy érezd, hogy ez a minta/felirat, ez TE vagy. És nem baj, ha változni fogsz, mert egy tetoválásnak (véleményem szerint) nem az a lényege, hogy örökre kifejezze azt, aki vagy, hanem hogy elmondja, hogy ki voltál az életed adott szakaszában, amikor csináltattad. Mint egy naplóbejegyzés :D
Szóval kérdezd meg magadtól, mit jelent neked az a szó, hogy "elmúlik", hogy milyen emlékek/érzelmek/élethelyzetek jutnak róla eszedbe, és hogy mit fog jelenteni évek múlva ugyanez.
Sok sikert :)
A tetoválás mindig nagy felelősség. És ráadásul akár milyen vagány is, egyszer azt is megbánhatja az ember.
Már vannak olyanok, is, amik egy néhány hónap alatt lekopnak.
Én ezeket ajánlom, mert nem tartanak örökké, és könnyebb a leszedetelük is.
Szerintem használj egyelőre inkább hennát vagy egyéb külső dekorációkat. Próbálgasd, hogy mit, hova, mekkorát - az pedig hogyan mutat. Annál inkább, mert 20 év alatt elhalványodnak, megfakulnak a tetkók. Elég ciki egy 36 éves nő, kifakult tetoválásokkal. Mikor meg majd 4x-nél az embernek elkezd a bőre természetesen is öregedni, ráncosodni és épp elég baja van emiatt, akkor még ott egy fiatalkori, igencsak rondálkodó tetkó is. Rá lehet ugyan varratni valami frissítést, vagy újat, de az már nem biztos, hogy olyan jól fog sikerülni. Tudom, egy 16 éves még úgy van vele, sose lesz 40. Egyszer pedig szinte mindenki odaér és akkor nem feltétlen úgy gondolja a dolgokat, mint 24 évvel korábban. Hááát, Te tudod...
Erről egy szakállas vicc, az idős matróz Úr története jut eszembe a strand zuhanyzójában. Épp tetovált, arabméretes szerszámát mosogatja, mikor egy ifjú megkérdi tőle: Mondja bátyám, ki volt az a Róza, akinek a nevét odatetováltatta hosszában?
- Jaj, fiam! Amikor ezt odavarrták 20 éves koromban, akkor még így szólt a felirat: Vitéz Nagybányai Horthy Miklós matróza. :)
Felelőtlenség.
Nekem van és utálok belőle néhányat,de ez van...
Ha csináltatsz is akkor neked tetsszen és gondold át mert az örökre ott marad. Az eltávolítás után is bőven látszik a helye, ha pedig rávarratsz az átfog ütni.
Azt pedig számold bele hogy van olyan srác akinek nem tetszik a tetkó. Jó lehet mondani hogy az nem érdemel meg meg hasonló, de elég nagy pofára esés amikor azt mondja hogy neki ez nagyon nem tetszik, és ezzel te már nem tudsz mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!