Hol tudok Budapesten piercing eszkozoket venni? Nem webshop.
Kedves kérdező!
Nem egészen értem, mit szeretnél venni.
Ha úgy gondolok rá, hogy piercingeléshez szükséges eszközök, akkor is sok féle eszköz van. Ovális tálcát-műtős tálcát lehet venni orvosi segédeszköz boltban (általában kórházakban szokott lenni ilyen bolt, vagy a Fő utcában van egy bolt), gumikesztyűből sok féle van, azt akár még fodrászboltokban is be lehet szerezni, de szintén lehet kapni 100 és 200 db-os kivitelben, több méretben és színben is. (szintén a fenti boltokban) Branül tűt 22, 20, 18, 16, 14 (és esetleg még 12) G-s méretben lehet kapni szintén ott. Fertőtlenítőt is, gézt is. Fültisztító pamacsokat akárhol (tesco-tól a DM-en át...stb). Jelölőfilcet is lehet kapni.
Ami nehezebb, az a sterill fogók, golyófogó, karikazárashoz nyitó és záró fogó, piercer tű (sima fém). Ugyan sok féle fogót és csipeszt árulnak ilyen üzletekben illetve munkaruházatiban is néhol, de azok nem piercingeléshez vannak. Régebben újpesten tudtam erre egy üzletet, de nem tudom, hogy üzemel-e még, vagy ha igen, akkor árulnak-e még ilyeneket.
Ha van többször használható csipeszed már, akkor ahhoz kell fertőtlenítő, vagy autokláv, hogy sterill legyen. Tolómérőt is sok helyen kapni. Magát az ékszert meg szintén érdemes rendelni, nagykerből, nagy tételben. (Bolti ára egy minőségi ékszernek 500-1500 Ft, nagyker ára 200-400 Ft.)
Lehet ugyan kapni egyben szettet, de nem érdemes úgy venni. Egy piercer fogó ára 1500-3000 Ft között mozog rendelői áron. Piercingeléshez kell egy ovál, egy mini-ovál, nyitott végű (ovál, kör, háromszög), mini, nyitottvégű, semptum fogó (ha nem megy jól a szabadkézi annyira), egy nyitó-záró (vagy külön-külön, de ami egyben kettő, az jobb, bár drágább is), legalább egy, de inkább kettő tálca, legalább egy-egy csomag 18-16-14-G-s tűkészlet (később pótolandó, fogyó eszköz), sterill géz lap, fertőtlenítő (két, egy-egy literes + betadin...stb)
Lidokain sprét nehéz beszerezni, eü termék. Fagyasztó spary. (már ha ezek közül valami is használnál) Sok tekercs papírtörlő, 2 csomag gumikesztyű.
Anyagiakban egy így 60-70ezer Ft (100 branüllel, egy 200db-os kesztyűvel, a fertőtlenítőkkel (1+1 liter + 1 liter betadin), mull lapokkal, és a többivel. A lidokain-t nem számoltam bele, se a fagyasztó sprayt! ), ami jó ár, ha úgy nézed. 100 szúrásra elég, és így 700ft/szúrásnál is visszahozta az árát. (persze a fogyó eszközöket pótolni kell idővel)
Lényeg annyi, hogy egy helyen nem tudom, hogy be lehet-e mindent szerezni, de nem valószínű.
Ha viszont beletörődsz, akkor menj fel netre és rendeld meg, amire szükséged van, mert egy db-okat venni drágább, sokkal. Persze van, amit jobb külföldről rendelni (pl németektől). (Tudom, nem akarsz rendelni, de sajnos ezeket könnyebb így.)
Az utolsó tippem: menj be egy profi piercerhez és kérdezd meg, ő honnan veszi/rendeli.
Remélem segítettem:
- The Blueskin -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!