Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Mi a különbség a forgómotoros...

Mi a különbség a forgómotoros és a hagyományos tetoválógép között?

Figyelt kérdés

Nem csak a működési elvükre lennék kíváncsi, inkább tapasztalatokra. Kezdőnek melyik lenne hasznosabb? Valahol azt hallottam, hogy a rotary gépek fájdalmasabbak.. Na ezt nem tudom mennyire igaz de érdekel.

Másik pedig, hogy alig látom valahol a művészeket forgómotoros géppel dolgozni, mindenhol a hagyományos van a kézben. Miért?

Köszi előre is :)

2013. szept. 9. 22:46
 1/2 SzilKa ***** válasza:

Szia!

Kezdőnek mindenképp a forgómotorosat ajánlanám, elég sok előnye van.

Súlyra jóval könnyebbek, egyenletesebb a járásuk, erősebbek (nagyobb tűcsoportokkal is elbírnak), nem kell őket szerelgetni és állítgatni (a tekercseseket külön állítják be kontúrra és satírra, illetve a kopó alkatrészek miatt állítgatni-szerelgetni kell). Általában halkabbak is.

Nekem az a tapasztalatom, hogy az egyenletes járásuk miatt kevésbé fájdalmas a vendégnek, viszont vannak olyan gépek, amelyek már annyira erősek (pl cheyenne thunder), hogy amiatt lehet fájdalmasabb a tetoválás, viszont hatékonyabban, tehát gyorsabban elkészül a munka vele.

A forgómotoros gépet a könnyebb súlya miatt célszerűbb az eldobható műanyag egybemarkolatot használni, de gondolom kezdőként amúgy sem ruháznál be külön sterilizáló gépre is, ami a fém markolathoz szükséges lenne.

A régi motorosok többsége annyira megszokta a hagyományos tekercses gépet, hogy egyszerűen nem akar átállni modernebb forgómotorosra, illetve a fém markolattal használt tekercses gépeknek is olyan a balansza, hogy azt megszokva egy könnyű géppel nehezebben boldogulnak. Meg ismerek olyanokat, akik egyszerűen szeretik a tekercses hangját és élvből nem újít :) De ha megnézed a nagyokat, mint pl Müllner Csabi, Boris, ők általában forgómotorossal dolgoznak. Csabi mindig a legújabb és legmodernebb gépet veszi meg, Boris meg a Cheyenne gépek magyar reklámarca.

egy tetováló

2013. szept. 11. 20:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Fém markolatot és csőröket szerettem volna hozzá eredetileg, de lehet akkor eldobhatókat veszek. Köszi a választ! :)
2013. szept. 11. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!