Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » így tetoválni illegális lenne?

így tetoválni illegális lenne?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, van tetoválásom, és álítolag jól rajzolok, és érdekel ez a szakma, így úgy gondoltam hogy vennék egy tetováló készletet, gyakorolnék sokat és ismerősöknek barátoknak csinálnék tetoválást olcsón, esetleg valami oldalra meghirdetném, ez illegális lenne pénzér tetoválni?
2013. aug. 17. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy az lenne... Inkább várd be azt a pár évet, ha annyira érdekel, addig fejlődik a rajztudásod, és egy OKJ-s szakma megszerzése nem olyan hosszú idő. Te se hiheted el komolyan, hogy majd rád bízzák az emberek a bőrüket, nagyon súlyos betegségeket lehet elkapni ha nem tartod be a higiénés előírásokat és ha elrontod a mintát az ott fog díszelegni még egy darabig... Nem fogják az emberek nem szakavatott kézre bízni magukat manapság. Amúgy a "vennék egy tetováló készletet" sem épp két filléres menet.
2013. aug. 17. 12:22
 2/6 anonim ***** válasza:

az "állítólag jól rajzolok" nem elég ehhez a szakmához. ehhez kiválóan kell rajzolni!

100ezer alatt meg nem érdemes gépet venni, mert pár ezres két vonal után szétesik a kezedben. nagyon sok mindent kell ezzel kapcsolatban megtanulnod: a helyes tartást, megfelelő kezelést, azt, hogy milyen mélyre ütheted a tintát. gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.

igen, illegális lenne, először disznó/műbőrön kellene gyakorolnod.

2013. aug. 17. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:

"Nem fogják az emberek nem szakavatott kézre bízni magukat manapság. "

Dehogy nem. :D Sokan akarnak manapság tetoválást. Ami nem épp olcsó, ha művésszel varratja. (ez alatt nem a szalonban dolgozókat értem) gy sokan minél olcsóbban akarnak tetoválást, és a minőségre nem figyelnek.

Rengetek ilyen "tetováló" dolgozik...

2013. aug. 27. 20:08
 4/6 anonim ***** válasza:
3as: Az meg is érdemli, amit kap:D Most az egy dolog, hogy valaki megnézi-e a tetováló portfólióját vagy sem, de te varratnál magadra úgy, hogy nincs papírja és fene tudja mikor cserélt tűt? Azért egy 16 évesen általában látszik, hogy nem épp végzett szakember...
2013. aug. 27. 20:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerinted a tetováló művészek profiként születtek? Hát nem. Lehet gyakorolni műbőrön, disznóbőrön, de sokat nem ér. Mivel ezen nem élnek. A bőr él, vérzik, lélegzik.

A papírt konkrétan l*faszt nem ér. Tetováló művészek is így vélekednek erről. Itt m.o-n nincs olyan, hogy "tetováló OKJ". Fél millióért kap egy oklevelet. Ajánlom a figyelmedbe Zagyvai bejegyzését: [link]

Egyébként kezdő tetováló vagyok. Egy olyan tetováló tanított meg az alapokra, akinek nincs "végzettsége" azonban gyönyörűen dolgozik. :)

DE az alapok elsajátítása, az elmélet után csak a gyakorlás marad. A kezdetben elrontott tetoválások. Persze érdemes olyan mintát készíteni amit később lehet javítani/ takarni. Szerinted a "képzéseken min gyakorolnak? Élő disznón? :D

2013. aug. 27. 22:31
 6/6 Danyel7 válasza:
Énis csinálom, nyugodtan kezdj bele, ha a haverok engedik gyakorolj rajtuk vagy műbőrön, az én készletem messze nemvolt 100 000 felett mégis már nemtom mennyit csináltam vele. Hajrá ! :D
2013. dec. 17. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!