Miért ilyen drágák a tetkók?
Hát,nekem van pár,és ismerős csinálta őket,és kérdeztem.Ami az anyag:tinta,tubusonként 8 ezer,de egy ilyen elég lenne 10 embert feketére festeni,így lényegtelen mennyiség kell.Nekem az egészhátasomhoz kellett 5 csepp.
van legalább 2 tű,az kb 500,pár kesztyű,az 50,van egy csőr,az az izé,amiben mozog a tű,az 1 ezres,Így kb minimum a tetkósnak 2 ezer maga az,hogy csinálja,így 3 ezer alatt nem is csinál senki semmit.
De hogy 100 ezret miért kért volna el a szalonos...Mert megteheti.
Haver nekem 10ből csinálta a haver,a szalonos meg 100 környékén akarta.Mert sokat akarnak keresni,semmi másért.
Mert ők "művészek". Nyilván sokba kerül a bolt fenntartása, a festék a gépek, a "művész" napidíja.
Valamint ezzel lehet valamilyen szinten kizárni, hogy mindenkinek legyen "egészhátas" tetoválása és eltűnjön a különlegessége, hogy ne legyen kuriózum.
Persze ma már mindenkinek van tetoválása, verseny is van piacon, semmi nem indokolja, hogy túlzottan drága legyen. Esetleg kartell gyanú? Összebeszélnek a tetoválóművészek, hogy bizonyos árszintet tartsanak, mint a mobilszolgáltatók, bankok, energiacégek, olajtársaságok.
Ez olyan mint amikor egy étterem a csóróbb, csövesebb arcokat távol akarja tartani, akkor olyan árszintet lő be, hogy be se merjen menni az egyszerűbb ember.
Gondolom azért nem csak a tűt, a tintát meg az egyéb alapanyagokat kell fizetniük. Lehet, bérli a helyet, ahol működik, az is pénzbe kerül, aztán áramot is kell valakinek fizetni, meg egyéb díjakat. Azon felül, ha nem feketén csinálják, akkor nekik is kell valami adót fizetni a bevétel után, lehet nem ért a könyveléshez, akkor könyvelőt is kell tartani.
Nekem inkább az a furcsa, hogy hallom innen-onnan hogy a felkarjára egy bazi nagy tetkó került 20-30000 ezer forintba, a kozmetikai tetoválásnál meg egy vékony csík a szempilla tövébe ugyanennyi.
Egyszer van egy alapanyag és rezsiköltség, adók, helybérlet. Aztán ott van a szaktudás is. Az ár sokszor a minta bonyolultságától is függ. Aztán az az ember valamiből enni akar, kifizetni az otthoni rezsit stb. Persze ezt nem csak egy tetkóból akarja fedezni, de kénytelen beépíteni az árba.
Én most gondolkodom egy párvonalas kisméretű tetkón és azt is tudom, hogy rendes helyen 5000 alatt nem úszom meg, de őszintén szólva ezen nem is szeretnék spórolni, hiszen egy életen át elkísér és nem lenne jó, ha valami kontár munka lenne.
Szóval aki a HAVERJÁNAK olcsón megcsinálja, az csak sz@ar lehet, ugye??
Az enyémeket is ismerős csinálta, 5000volt egy 5*17cm-s rózsa a csuklómra (illetve 2500, mert nyertem egy 50%os kupont), és a mai napi nagyon sokan dicsérik. Összesen 4et varrt rám eddig, mindegyikkel meg vagyok elégedve. 16.500forintomba fájt összköltségileg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!