Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Miért ilyen drágák a tetkók?

Miért ilyen drágák a tetkók?

Figyelt kérdés
Drága az alapanyag? Vagy szimplán a munkadíj kerül ennyibe?
2013. jún. 20. 14:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
inkabb a munkadij
2013. jún. 20. 14:52
 2/17 anonim ***** válasza:
32%

Hát,nekem van pár,és ismerős csinálta őket,és kérdeztem.Ami az anyag:tinta,tubusonként 8 ezer,de egy ilyen elég lenne 10 embert feketére festeni,így lényegtelen mennyiség kell.Nekem az egészhátasomhoz kellett 5 csepp.

van legalább 2 tű,az kb 500,pár kesztyű,az 50,van egy csőr,az az izé,amiben mozog a tű,az 1 ezres,Így kb minimum a tetkósnak 2 ezer maga az,hogy csinálja,így 3 ezer alatt nem is csinál senki semmit.

De hogy 100 ezret miért kért volna el a szalonos...Mert megteheti.

Haver nekem 10ből csinálta a haver,a szalonos meg 100 környékén akarta.Mert sokat akarnak keresni,semmi másért.

2013. jún. 20. 14:56
 3/17 anonim ***** válasza:
50%

Mert ők "művészek". Nyilván sokba kerül a bolt fenntartása, a festék a gépek, a "művész" napidíja.

Valamint ezzel lehet valamilyen szinten kizárni, hogy mindenkinek legyen "egészhátas" tetoválása és eltűnjön a különlegessége, hogy ne legyen kuriózum.

Persze ma már mindenkinek van tetoválása, verseny is van piacon, semmi nem indokolja, hogy túlzottan drága legyen. Esetleg kartell gyanú? Összebeszélnek a tetoválóművészek, hogy bizonyos árszintet tartsanak, mint a mobilszolgáltatók, bankok, energiacégek, olajtársaságok.

Ez olyan mint amikor egy étterem a csóróbb, csövesebb arcokat távol akarja tartani, akkor olyan árszintet lő be, hogy be se merjen menni az egyszerűbb ember.

2013. jún. 20. 14:58
 4/17 A kérdező kommentje:
értem... azért kicsit szemétség a dolog, bár a tetoválókat is megértem, hogy meg akarnak élni...
2013. jún. 20. 15:05
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Jó,de azért ne akarjon napi 20at keresni...
2013. jún. 20. 15:12
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azért nem csak a tűt, a tintát meg az egyéb alapanyagokat kell fizetniük. Lehet, bérli a helyet, ahol működik, az is pénzbe kerül, aztán áramot is kell valakinek fizetni, meg egyéb díjakat. Azon felül, ha nem feketén csinálják, akkor nekik is kell valami adót fizetni a bevétel után, lehet nem ért a könyveléshez, akkor könyvelőt is kell tartani.

Nekem inkább az a furcsa, hogy hallom innen-onnan hogy a felkarjára egy bazi nagy tetkó került 20-30000 ezer forintba, a kozmetikai tetoválásnál meg egy vékony csík a szempilla tövébe ugyanennyi.

2013. jún. 20. 15:12
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer van egy alapanyag és rezsiköltség, adók, helybérlet. Aztán ott van a szaktudás is. Az ár sokszor a minta bonyolultságától is függ. Aztán az az ember valamiből enni akar, kifizetni az otthoni rezsit stb. Persze ezt nem csak egy tetkóból akarja fedezni, de kénytelen beépíteni az árba.

Én most gondolkodom egy párvonalas kisméretű tetkón és azt is tudom, hogy rendes helyen 5000 alatt nem úszom meg, de őszintén szólva ezen nem is szeretnék spórolni, hiszen egy életen át elkísér és nem lenne jó, ha valami kontár munka lenne.

2013. jún. 20. 15:54
 8/17 anonim ***** válasza:
92%
Jézusom, mennyi olcsójános van itt. Azért ennyire drágák, mert egy kis szar mintával is órákat dolgoznak, hogy amit a bőrén visel a vendég élete hátralévő részében, az ne egy haver által összegányolt, minősíthetetlen, olcsó fos legyen, hanem egy olyan munka, amire büszke lehet a tulajdonosa. A festék drága, mert hamar fogy, nem egy emberre dolgoznak havonta, hanem napi 4-5-re. A tetoválás nem létszükséglet, mint a kenyér, hanem luxus, ha nem tudod megfizetni, ne csináltass, illetve csináltass olcsón jó szart, aztán legyél rá büszke. Jogosan kérik meg az árát, ha minőségi munkát akar valaki, legyen az fodrász, plasztikai sebész, műkörmös vagy tetováló, akkor ne várjon el fillérekért magas színvonalat.
2013. jún. 20. 16:31
 9/17 anonim ***** válasza:

Szóval aki a HAVERJÁNAK olcsón megcsinálja, az csak sz@ar lehet, ugye??

Az enyémeket is ismerős csinálta, 5000volt egy 5*17cm-s rózsa a csuklómra (illetve 2500, mert nyertem egy 50%os kupont), és a mai napi nagyon sokan dicsérik. Összesen 4et varrt rám eddig, mindegyikkel meg vagyok elégedve. 16.500forintomba fájt összköltségileg

2013. jún. 20. 16:36
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván más, ha a haverja vagy, de egy vadidegen, szalonban dolgozó profitól ne várja már el az utcáról beeső vendég, hogy 10 ezerért kivarrja az egész hátát. Az otthoni sufnitetoválók nagy része pedig így is kontár, utána lehet menni jó drágán javíttatni az elszart munkáikat, és lehet sírni, hogy adjon már a művész úr kedvezményt, mert neki erre nem telik, de hát mégis hogy néz már ki.
2013. jún. 20. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!