Olvastam a neten, hogy lehet tetoválás előtt allergiatesztet csináltatni. Hol kell? Bőrgyógyászat vagy tetováló szalon?
Tetováltatni szeretnék. Egy nagyobb mintát terveztem, de félek, hogy allergiás lennék a festékre, mivel rengeteg dologra érzékeny a bőröm.
Olvastam, hogy lehet tesztet csináltatni. Hova kell fordulnom? Bőrgyógyász végez ilyen tesztet? Vagy a tetováló szalonokban csinálják?
Mivel színes tetoválást akarok, így ki kellene valahogy próbálni, hogy egyes színeket hogyan bír a bőröm.
Van ezzel az allergiateszttel valakinek tapasztalata? Ha tényleg létezik ilyen akkor hol, hogyan és mennyiért végzik?
Nem tudom, hol vegeznek ilyen tesztet, de tobbfele festeknarka is van, amelyeknek az osszetetele kulonbozhet. Masreszt a festek allergia akar 3 evvek kesobb is kialakulhat, igy nem sok ertelmet latom. Megbizhato profihoz menj, ahol maximalisan odafigyelnek a higieniara es profi festekekkel dolgoznak, akkor nem valoszinu, hogy gondod lesz belole.
Egy tetovalo
Nem nagyon lehet kivédeni az ilyet. A bőrgyógyász meg maximum elküld a fenébe, hogy eszedbe ne jusson tetováltatni, ez a mániája az összes orvosnak. Nekem a legutóbb elhűlve azt mondta, hogy el fog rákosodni az egész testem, mert tele vagyok tetoválva, és hogy ezzel gyakorlatilag megöltem magam. :D
A festékallergia meg tényleg kijöhet évek múlva is, nekem pl. ilyen reakcióm a sárgára és a pirosra volt, több fajtára is, de szerencsére csak enyhe, úgyhogy nem rohadt le az egész mintám. Nincs ilyen allergia teszt, mert értelmetlen lenne. Az a legjobb esélyed, ha elismert profihoz mész, aki megfelelő festékeket használ, nem valami sufnitetoválóhoz akinek fogalma sincs róla mit csinál.
Köszönöm!
Közben írtam Facebookon egy tetoválónak, aki a városban dolgozik, és ő azt mondta, lehet nem okoz a festék allergiát, de ha a munkahelyen is hasonló allergizáló fémrészecskékkel van dolgom, akkor már az lehet sok a szervezetnek. (most már legalább tudom, miért pörög az üzemorvos minden évben a tetoválás témán)
És hogy ez kiszámíthatatlan, mikor telítődik a szervezet.
Azt honnan tudhatom így laikusként, hogy az adott tetováló jó minőségű festékekkel dolgozik-e?
Azt sehogy.Egyrészt nem nyúlhatsz hozzájuk, másrészt nem elég az, ha rákened a kezedre. Annyit tehetsz, hogy alaposan utánanézel több szalonnak is, esetleg a kiszemelt tetoválótól megérdeklődöd hogy milyen festékkel dolgozik és utánaolvasol, de mivel valószínűleg nem értesz hozzá, azzal sem mész túl sokra. Egyszerűen nincs rá garancia, hogy lesz-e allergiás reakció vagy nem. Viszont ha úgy döntesz hogy tetováltatsz, akkor minden ilyen érzékenységedről okvetlenül számolj be a tetoválódnak még az első beszélgetés alkalmával, ha már időpontod van és állna neki a mintádnak, akkor már késő.
Második válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!