Milyen jelentése (i) lehetnek a háromszög tetoválásnak?
Mostanság hipster dolog.
Szimbolizálhatja a levegőt, a Szentháromságot. Ha felfelé néz akkor a férfit, ha lefelé akkor a nőt jelképezi.
Elég sok jelentést tulajdonítanak neki.
= szellem, tűz jele; mágikus cselekményekhez használják, például varázslás, démonok megidézéséhez
= anyag, föld, víz jele; fekete mágia, elsötétülés, Sátán-elv
De manapság tényleg csak hipster dolog... Merem állítani, hogy sokan nem is tudják, hogy mit jelent, csak a divat kedvéért magukra tetoválják..:/
és bocsánat, ez is lemaradt:
az első válaszolónak is igaza van, a felfelé mutató a férfiasság, a fordított háromszög pedig a nőiesség, a Szent-Grál jelképe (olvasd el Dan Brown-tól A Da-Vinci kódot!:)) Viszont én egy másik jelentését is ismerem, hogy a felfelé mutató háromszög a nőiség, a lefelé mutató pedig a férfiasság jelképe, nem tudom hogy melyik az igaz:)
A háromszög az ellentétek feloldásának jelképe. Két ellentétes erő harmóniában kapcsolódik össze a harmadik pontban. A hármas egység a spiritualitásban az Atya, a Fiú és a Szentlélek összetartását ábrázolja. Ha a háromszög csúcsa felfelé néz, akkor a férfias, égbe szökő tulajdonságokat, valamint a tüzet és a levegőt szimbolizálja, míg a lefelé mutató csúcs a nőies tartalmakra, a föld és a fa jelenlétére utal. Az egyik oldalán nyitott háromszög az isteni világ kapuja, ahol az imádságok a részünkké válnak; segíti az isteni világ behatolását az emberi lélekbe.
Jelképezi az apa, az anya és a gyermek egységét, és a világ három szintjét (mennyország, föld, alvilág).
A náci koncentrációs táborokban lefelé néző fekete háromszöggel jelölték meg a leszbikus rabokat. Ezt a jelet kapták az alkoholisták, a szellemi fogyatékosok és a hajléktalanok is. A férfi homoszexuálisok jelképe a lefelé fordított rózsaszín háromszög volt; ezt a jel a szimbóluma az 1970-es évek óta a melegjogi mozgalmaknak is.
Én már annyi mindet olvastam róla, hogy szerintem már mindenki maga dönti el, hogy számára mit jelent.
Számomra a tüzet és a nőiességet, és nem "hipsterségből" varrattam magamra, azt nem tartom jónak, hogyha valaki menőzésből varrat magára bármit is.
Az egy Laplace operátor, ha felfele néz.
Ha lefele, akkor megy egy Nambla operátor, aminek amúgy a négyzete a Laplace.
A Laplace egy skalármező gradiensének divergenciáját adja meg,míg a Nambla a gradiensét.
Amúgy emiatt bele lehet magyarázni, hogy a változást jelenti xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!