Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Kezdő tetováló vagyok. Már...

Kezdő tetováló vagyok. Már voltak vendégeim ismerősi körből. Hogyan tudnék elindulni tetoválóként? Otthon tetoválhatok?

Figyelt kérdés

Az a kérdésem, hogy van aki otthon tetovál?

Mindenképp szalonban kell tetoválnom?

Milyen hely felel meg egy tetováláshoz? Mármint jogilag.

Ki kell váltanom a vállalkozóit, ez biztos, de mi kell még ahhoz, hogy pénzt kereshessek legálisan ezzel a tevékenységemmel?

Számlát tudnom kell adni?

Én még sosem kaptam blokkot (mikor engem tetováltak).

Nyilván adóznom kell majd.

Nyitvatartásomnak kell lennie vagy lehet teljesen bejelentkezés alapján?

Mert tudom, ha van nyitvatartás akkor azt be kell tartanom. De fodrászokat is ismerek, akik csak bejelentkezés alapján vállalnak, amúgy ki sem nyitnak.

Szóval összességében hogyan tudok elindulni legálisan?

Kérlek segítsetek ezekben.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

tegnapelőtt 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg nagyon nehéz, még egy stúdióba betársulni is, nem hogy saját helyet nyitni.

A gazdasági válság miatt még a tapasztaltabbaknak is kevesebb a vendég. Az embereknek gyakran nincsen csak úgy több tíz, de inkább száz ezre luxusokra, mint pl tetoválás.

Készülj fel rá, hogy legalábbis 2-3 évig nem ez lesz a fő megélhetési forrásod.

Legyen másodállásod.

Az ingyenes tetkókra vállalkozó emberek gyorsan elfogynak, ha pénzbe is kerül a dolog.

Ezek miatt én azt javaslom, hogy egy stúdiót keress.

Meg ugye ha pénzt kérsz, akkor reklamálni is fognak, ha nem tökéletes amit kiadsz a kezed közül, magasabb a léc.

Ha erre kész vagy, akkor készülj fel, hogy a konkurencia nem lesz túl boldog attól, hogy van még egy új arc a városban, jót tenne, ha van melletted valaki, aki a szárnyai alá vesz.

Meg egy már stabil stúdió, ami átvészeli ezt a viharos időszakot, ha egy hónapig nincs vendéged, akkor is van, aki fizeti az albérletet, számlákat, nem a te válladon van az egész.

Otthon barkácsolni meg mint mondtad azért veszélyes, mert ha híre megy (márpedig ha akarsz vendégeket, akkor híre megy, mert reklámozni kell), akkor erről a szakma is tudni fog.

Márpedig ha te elviszed a munkát tőlük, azzal beleköpsz a levesükbe, vagy ha lesz egy vendég akinmegorrol rád, az fel fog jelenteni.

Egyéni vállalkozói kelleni fog, ha szalonban dolgozol is. Kiadások számlával igazolva.

Higéniai elvárások is vannak, kell hogy kezet tudj mosni, bizonyos dolgoknak sterilnek kell lenni.

Meg aztán ne fázzon a vendég, wc, tükör, nyomtató, számítógép.

Legyen egy stabil, tisztítható ágy, amin ha egy 120 kilós ember ha elájul vagy rohamot kap se esik össze.

Kell mosható fal, padló, mert lehet le lesz fröcskölve, hányva. Megesik ez is.

Amennyiben olyan eszközöket használsz, az autokláv sterilizálni, meg az ultrahangos tisztító. Ezeknek horror ára van.

A veszélyes hulladékot (véres papírok, egyebek egy kukába, a tűk külön) erre specializálódott cégek viszik el, akikkel a szerződés szintén havi kiadás.

Meg aztán a reklámozás, az adminisztráció, egy bombabiztos belegyezési nyilatokozat összerakása.

Egy stúdióban 3-6 művész ezeket a költségeket megosztja, ami azért elég jó.

tegnapelőtt 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom dolgoztál-e már emberekkel, akár vedéglátásban, kereskedelemben vagy szolgáltatóként például, de szerintem évente 2-3 olyan ember tuti van, aki jobb, ha nem tudja hol laksz. 😉

Még önhibádon kívül is, ha semmi rosszat nem csinálsz, biztos lesznek ilyenek. Vagy meg akar dugni, vagy verekedne, vagy azt hiszi haverok vagytok és beszélgetne.

tegnapelőtt 16:16
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

Lehet, hogy adószámos magánszemélyként is üzhető a dolog. Tipikusan az ilyen művész dolgokra van fenntartása, ha az illető csak alkalom aztán tevékenykedik. De így a tevékenység nem lehet rendszeres/üzletszerű.

Értsd: havonta 1-2 kliens még tuti belefér.

tegnapelőtt 17:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szóval "fenntartVa", és "alkalom aDtán"
tegnapelőtt 17:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, változott-e, de pár éve pont emiatt voltam a NAV-nál. Ott kérdeztem egy kedves ügyintézőt erről (nem én tetoválok), és akkor az volt, hogy lakhelyen nem lehet tetoválni. Tehát az a cím, amin tetoválsz, nem lehet valakinek a bejelentett címe. Székhely lehet, de telephely nem.
ma 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!