Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Ha nekem ekcémám szokott...

Ha nekem ekcémám szokott kialakulni a hidegebb időkben akkor ajánlott tetoválást csinálni vagy nem?

Figyelt kérdés

nov. 11. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem igazán
nov. 11. 18:37
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Mondanám hogy kérdezz meg egy bőrgyógyászt de az alapból le akar majd beszélni a tetoválásról akkor is ha nincs semmi panaszod. De az első válaszolónak igaza lehet.
nov. 11. 20:57
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

Ki fog jönni az ekcéma, és jóval nehezebb lesz vele dolgozni.

Valami minimalista, kontrasztos dolog esetleg lehetséges.

Pl egy szót, valami clipart típusú mintát, sailor jerrys dolgokat még simán.

De az ekcémás bőrbe árnyalatokat nem nagyon lehet tetoválni. Portrét, realizmust, nagyon színes dizájnt ne akarj.

Tetoválni is elég nehézkes, tudni kell mit csinál az ember, sokkal nehezebb mint a normál bőr. Ekcémás bőrbe egyszer belemész a tűvel, és pulyka vörös lesz meg duzzadt mint a csalánkiütés, szóval rétegek nem lesznek, az az egy dobása van.

Gyógyulás közben szárazabb lesz, többet hámlik, és könnyebben kijön a tinta is.

Kb biztos, hogy kelleni fog a touch up, szóval azt kalkuláld bele, hogy át kell menni rajta még egyszer.

nov. 12. 09:25
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is hajlamos a bőröm az ekcémára. Nagyon sok tetoválásom van. Nem függ össze, de természetesen nem akkor kell varratni, ha a kívánt helyen épp kijön a bőrpír.
nov. 16. 05:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Egy helyen jött most ki a csuklóm felett. Múlt évben meg a lábamnál lent. Ilyen kerek piros kör -szerű ekcéma.
nov. 18. 07:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az jó ötlet ha egy bőrgyógyászt megkérdezel. Én is elmentem egyhez tetoválás előtt, mivel nekem is előjön néha egy bőrprobléma. Nekem azt mondták, hogy csináltathatok nyugodtan mert nem függ össze. Az orvosok se mind vannak ellene, minden estre ha igen, akkor sem mindenki próbálja másokra erőltetni a véleményét. Nekem kedvesen támogatóan elmondták, hogy nyugodtan lehet és nem kommentálták.
nov. 18. 14:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát én akinél voltam az azt mondta,hogy nem javasolja mert száraz a bőröm. Nekem nummularis dermatits van, volt, ilyen kerek ekcéma.
tegnapelőtt 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy amikor a tetoválás hámlik, szárazabb a bőr mint alap esetben. Ha neked eleve az, akkor igen, lehet rosszabb lesz.

Nem tragédia ez se, csak kalkulálj vele.

tegnapelőtt 16:39
 9/9 anonim ***** válasza:
A nagyon száraz bőr valóban nem előnyös tetoválásnál. De ha a fel tudod készíteni a bőröd rá, és a gyógyulás után már nem fog egészségügyi kockázatot jelenteni, akkor nem feltétlen kell kizárni a lehetőséget.
tegnapelőtt 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!