Lehetek tetováló, ha rossz a kézügyességem, vagy inkább ne?
Hát pedig az kéne, hogy tudj precíz, egyenes vonalakat húzni, úgy is, hogy csúszik a kesztyű a vér és a tattoo butter miatt, meg rúgkapál is a kliens. Néha szoktak, mert fáj, csikis, remegnek, lélegeznek stb.
Mindezt úgy, hogy nem lehet hibázni, nincs második nekifutás. Ha elbacod, kb biztos, hogy nem jön vissza, de kapsz majd csúnya nyilvános kritikát az interneten.
És jól kell tudni rajzolni. Mindent, kalligráfiát, állatokat, virágokat, arcokat, épületeket, hegyet, fákat, halakat, geometrikus mintákat.
Mindezt egy egyenletlen, mozgó felületen, úgy, hogy hülye ötletei vannak az embereknek, de meg kell oldani hogy esztétikus legyen.
" Amikor nagyon aprólékos dolgokat kéne csinálni, remeg a kezem, szerintem szemem sincs hozzá. Ennek ellenére szépen rajzolok, egy másik művészeti iskolában már ötös voltam szakmai tárgyakból is ( festészet, grafika )"
Teljes ellentmondás.
A rajzolás, festészet, tetoválás mind tanulható, csak a médium és a technika más.
Egy dolog határozza meg a sikert, hogy mennyire van jó szemed hozzá.
Van, akinek nem remeg a keze, és meg fogja tudni húzni kevés gyakorlás után az egyenes vonalat, de egy komplex mintában egyszerűen nem fogja látni a tónusok közötti különbséget.
Remegő kézzel is lehet egyenes vonalat húzni, hiszen előbb-utóbb megtanulja az ember annyira kitámasztani a kezét, hogy ne okozzon gondot.
Én is rajzolgattam, persze, az átlag ember azt mondta, hogy szép, de egyébként semmi extra nem volt benne.
Tetoválóként ahogy fejlődtem a szakmában, úgy egyre jobb lett a rajz tudásom is.
Hiszen szemem mindig volt hozzá, csak a technikára kellett rájönni.
Az, hogy a kis dolgokkal kínlódsz, az sem baj, teljesen más felvarrni egy rózsafüzért valaki bokájára, mint megfűzni.
Nem vagy ügyetlen, ha tényleg szépen rajzolsz, valószínűleg tudsz részletesen, aprólékosan dolgozni.
Egy biztos, nem a gyöngyfűzéstől lesz valaki jó tetováló, bármelyik férfi tetováló akit ismerek, idegrohamot kapna, ha azokkal a kis szarokkal kellene bajlódnia.
7, A rajzolás neg a tetoválás nem ugyanaz.
A tetoválásnál egy emberi bőrön dolgozol, ami él, amiben kárt lehet tenni.
Rajzoláskor nincs olyan, hogy rossz szögben vagy rossz sebességgel húzol egy vonalat, még ha kicsit túlnyomod vagy túldolgozod sem feltétlen lesz semmi. Ha tetoválásnál ezek viszont komoly hibák.
Ha nem tudod hogyan kell szép egyenletes, sima árnyalatokat beletenni a bőrbe, csíkos lesz, lehet látni, hogy rossz a sebesség meg a szög amiben a magnum van.
Van egy csomó tetováló aki kiválló rajzolás terén, de technikailag sz@r.
Razjolni tudni nem elég, ez a szakma évek kemény munkája, nem fogod csak úgy isteni sugallatra elsajátítani. Az első 3-4 (!!!) évében mindenki pocsék, a rutin nagyon meglátszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!