Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Ennek a tetkónak szerintetek...

Ennek a tetkónak szerintetek van jelentősége?

Figyelt kérdés

Ilyen yakuza féleség tetkó készül most.. de én nem szoktam jelentőséget adni nekük, egyszerűen tetszik és ennyi, de olvastam, hogy ilyen démonos tetkóknak van jelentőségük és nem akarom.. szerintetek ez démonos vagy milyen? Mert ha tényleg ilyen “dark” tetóválás ez, inkább akkor le lézereztetem az egészet vagy feketével teljesen el takartatom…

[link]

aug. 26. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

Oni maszk.

A démon maszk alapvetően a szellemvilág egyik megtestesítője, ami azt hivatott mutatni, hogy a túlvilág létezik. Mindemellett pedig azt is képviseli, hogy a gonoszt és az igazságtalant a démonok büntetik, és figyelik.

Ritkább esetekben a jó szimbóluma is lehet, néhány történet főhőse ilyen maszkban tér vissza, hogy igazságot szolgáltasson.

A gonosz és a jó egységesen megjelenik szimbolikájában, ahogy a védelmező is.

aug. 26. 12:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Lehet akkor inkabb nem kellett volna ez?:))…
aug. 26. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs akkora jelentősége.

Ekkora területet lézereztetni… Az életed és a gyatyád rámegy, aztán plusz az új tetkó rá, már ha akarsz, mert ez 100%-osan nem fog eltűnni.

A teli fekete kar szerintem nagyon ronda. Hagyd így ahogy van…

aug. 26. 13:04
 4/9 A kérdező kommentje:
En igazabol nem is adok neki jelentoseget es egyik tetkomnak sem, csak ilyen dolgokat veszek be az agyamba, hogy jajj ne gonosz tetkó legyen, jajj nehogy szerencsétlenség érjen a tetkó miatt stb stb
aug. 26. 13:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, egy tetkó miatt nem fog szerencsétlenség érni 😊 De ha bebeszéled magadnak, bevonzod…
aug. 26. 13:29
 6/9 A kérdező kommentje:
De ilyen tetkoktol nem is leszek gonosz igaz?😂 nem tudom miert gondolok mindent tul
aug. 26. 14:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem, nem leszel gonosz miatta 😆

Egyébként is, fehér emberen max esetleg azért néznek furán, hogy mi dolgod neked az ázsiai kultúrákkal. Bár ez még egy fokkal jobb, mintha az lenne rajtad kanjiban hogy "illatos omlós csirke".

De mivel Ázsiában is majmolják az európai kultúrát, ez a Deàkné vászna esete.

Tele a net ilyen vicces fotókkal, hogy pólón, mindenhol micsoda maszlagokat hordanak emberek.

A régi japán alvilág azért varratott virágokat, hogy ha valahol út közben haltak volna erőszakos halált, akkor a temetéshez a virágot már vigye magához.

A krizantémum jelentése hosszú élet, nemesség és jószerencse jelképe.

Az oni pedig kb olyan mint nálunk valami nagy marcona farkast vagy oroszlánt felvarratni, hogy kemény legénynek látssz.

aug. 26. 14:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Igazabol azert is varrattam mert kicsit ilyen japanos fejem van, huzott szemem stb
aug. 26. 16:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Rengeteg ember tetováltat ilyen tipusú mintákat. Kifejezetten japán stílusra specializálódik sok művész. Nyilván utánna lehet járni, hogy melyik motívumnak mi a szimbolikája, de ezek különböző kulturális rétegekben el is térnek egymástól. Ez nem egy horogkereszt kaliberű dolog, nem fognak félreérteni. Föleg nem egy európai országban, ahol mindenki tudja, hogy ez csak esztétikai tetkó. Olyan jelentést gondolsz bele amit akarsz. Mi az, hogy yakuza féle? Az ázsiai jellegétől fogva még nem lesz egy maffia banda jele. Nekem ezek amúgy kimondottan tetszenek.
szept. 5. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!