Így kell valamilyen engedély vagy bármi?
Régebben szalonban dolgoztam tetoválóként, de sajnos lett egy sérülés a kezembe amivel kezelésekre kellett járnom stb. Így nem tudtam folytatni. Aztán a jelenlegi helyzet miatt az a szalon már be is zárt. Most magamnak csináltam párat, hogy hogy megy. Szeretnék visszarázódni.
Ahhoz kéne valami nekem, hogy itthon (ugye megvan az egész felszerelésem még) vállaljak kisebb mintákat anyagárban vagy ingyenesen?
Anyagáron adózás: Kiaások számlával igazolva - kontra - bevételek szintén számlával Ha nullára jön ki, akkor nagyjából ennyi, de bizonyos összeghatár alatt, vagy kistételként nem adózó jövedelem. A NAV-ot az érdekli, akinek feltűnően lesz több százezre, milliója anélkül, hogy közben adózna akármit is.
Anyagáron relatív sok mindent el tudsz számolni. Viszont kérdés itt az, hogy otthon mennyire tudnád a megfelelő körülményeket megteremteni. Meglehet, de nem annyira könnyű.
Minden kb úgy van, ahogy az első írta, egy dolog nem stimmel, a tetoválás nem végzettséghez kötött.
Persze, jó ha van valamilyen rajzos előképzettséged, de a hivatalos működéshez (sajnos) nem feltétel jelenleg. Az adózási és a higiéniai szabályoknak kell megfelelni.
Egy tetováló
SzilKának igaza van.
A testtetováló, mint tevékenység nem kötött OKJ alapú végzettséghez, mivel nincs rá megalkotva még. FEOR szerint igen, van besorolása. A szalonoknak is nagyon meg kell felelnie bizonyos követelményeknek (munkavédelmi, higiéniai, tűzvédelmi...stb).
De otthon sokan gyakorolnak, mivel drága egy szalont nyitni, vagy helyet bérelni úgy, hogy teljes mértékben kezdő valaki, vagy jelen esetben nincs vendégköre (ami miatt a legtöbb szalon nem foglalkozna vele, bár lenne pár aki lehetséges).
De mivel megfelelni a követelményeknek nagyon sokan megtudnak, így létezik sok olyan, aki szalonban dolgozik, mégis a szakmára tekintve kontár és léteznek páran, akik otthon dolgoznak és nagyon ügyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!