Honnan inspirálódsz, ha tetoválásról van szó? Honnan tudod, hogy az adott minta lesz a legmegfelelőbb?
Beszéld meg a tetoválóddal az ötleteket és kérd meg, hogy ábrázolja.
Nem egy olyan ember van, akinek több képből lett összerajzolva a tetoválása.
Általában kitalálok egy alapötletet (egy virág, vagy tárgy, vagy akármi, hová szeretném, mekkorában, milyen színekkel,/árnyalatokkal stb). Aztán keresek hasonló témában tetoválásokat pl. pinteresten, lementem azt, ami tetszik.
Aztán keresek instagrammon egy olyan tetoválót, akinek tetszik a munkája/stílusa és úgy gondolom, meg tudná csinélni azt, amit szeretnék. Felveszem vele a kapcsolatot, hogy szeretnék mittudmén egy koporsót, három tulipánnal (most csak mondtam valamit), itt van néhány hasonló tetoválás, ami tetszik, vállalod-e, rajzolj nekem valamit ezek alapján.
Aztán megcsinálja, és eldöntöm tetszik-e, vagy módosítsuk vagy hagyjuk a francba.
Olyan is volt, hogy annyira nem tetszett, amit a tetováló elgondolt, hogy végül nem csináltattam meg vele a tetoválást. Nem mindig van lehetőség arra, hogy előre megmutassák a mintát, de szoktak azért írni/kérdezni, hogy na, nagyjából így gondoltam, vagy ezt máshogy én nem tudom megcsinálni, raknék bele ezt-meg azt, és ha azok alapján elfogadom, akkor ennyi. De volt olyan is, hogy mondta a csaj, hogy "én ezt csak 3-szor akkorában tudnám megcsinálni, mint ahogy te elképzelted és csak úgy hogy ez meg az nem úgy lesz", és végül azt mondtam neki, hogy köszönöm, akkor nem kell és kerestem mást.
Nem kell elfogadni, ha nem tetszik.
Amúgy szerintem viszonylag mainstream motivumokat is lehet egyedien, szépen megcsinálni.
Nekem egyértelmű volt, mert van valami, ami egész életemben meghatározó, amit gyerekkorom óta imádok, és volt hozzá kapcsolódó konkrét ábra.
Nézegess mintákat, esetleg rajzolj magad is terveket, és próbáld elképzelni, mi az, ami még évek, évtizedek után is fontos lehet számodra. Ne kapkodd el a tetoválást, mert életre szól! Jobb megvárni azt az érzést, amikor egyértelművé válik, amikor már egyenesen hiányzik rólad egy konkrét tetkó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!