Van olyan fórum,oldal,ahova ha küldök egy képet egy tetkórol,sok szakértő válaszol,hogy mit jelent pontosan?
Nincs.
A vizuális kommunikáció szubjektív, mindenki máshogy asszociál kultúrától, személyiségtõl, stílustól függõen.
Pl az egyiptomi kultúrában a szem tetoválás Hórusszal kapcsolatos, de az orosz börtöntetkóknál homoszexuálist jelent.
Egy tetoválás mindig azt jelenti, amit a viselőjének jelent, nem kell itt nagy szimbolikára gondolni, ez nem mitgondoltaköltő jellegű üzenet.
Most hiába kérnéd ki mások véleményét a kacsát ábrázoló tetoválásomról, úgyis csak én tudnám valójában, hogy mit jelent.
Sőt nekem olyan tetoválásom is van, ami az égvilágon semmit nem jelent, egyszerűen csak tetszett.
Sosem értettem hogy miért mániája néhány embernek mások tetoválásának a megértése.
Egy tetoválás mindig azt jelenti, amit a viselőjének jelent, nem kell itt nagy szimbolikára gondolni, ez nem mitgondoltaköltő jellegű üzenet.
Viszont van egy univerzális nyelv, lehet hogy egy horogkereszt ami fekete fehér körbe piros kockában számodra azt jelenti,hogy süt a nap nehogy szomorú légy,de ennek már bőven tulajdonítottak jelentést,így max a saját fejeben jelent mást,sehol máshol sem.
4. Én nagyon keveset találtam,nagyon nagyon keveset,tudnál légyszi küldeni linket?
6
ezeket én is megtaláltam,de azért köszi
De nagyon nagyon sokra igen,lehet hogy máshol mást jelent pl a szem.
Pl az egyiptomi kultúrában a szem tetoválás Hórusszal kapcsolatos, de az orosz börtöntetkóknál homoszexuálist jelent. De ezek csak kivételek,amik nem léteznek egy másik kultúrában,de a másikban igen,és neked van ez,akkor a másik kultúrai jelentést hordozza,ahol nem adtak neki jelentést ott nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!