Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Hogyan lehet megtudni, hogy...

Odin fia kérdése:

Hogyan lehet megtudni, hogy mit jelentenek egy adott Maori tetoválás egyes szimbólumai?

Figyelt kérdés
Kerestem interneten, viszont nem találtam sokmindent. Pár szimbólum jelentését több helyen is megtaláltam, de egy közepes méretű maori mintán nem csak 3-4 szimbólum található, és biztos, hogy az én hibámból adódik, hogy nem találok megfelelő mennyiségű infót a jelentésekről, ezért inkább itt kérdezek hátha valaki tudna segíteni valahogyan..

#szimbólum #jelentés #Maori tetoválás
2019. aug. 15. 21:20
 1/2 anonim ***** válasza:

A maori tetoválás az ottani kultúra része, azok a mesterek évekig tanulnak.

Ráadásul a minták személyesek, és csak azok számára megengedettek akik kiérdemelték őket, nem igazán leválasztható az identitásukról.

Emiatt gondolom nem igazán akarják feltenni a netre...Persze van pár túlbuzgó antropológus, de ők is csak max morzsákat tudnak összekaparni.

Ha europer tetováló varrja, 99.9% hogy csak random sorminta lesz.

A helyiektől meg ki kell érdemelni.

2019. aug. 17. 14:37
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos igaza van az 1#esnek. Bár én pozitívabban állok hozzá. Szerintem aki tetoválót tényleg érdekel, az utána tud nézni. Neten is sok minden fent van. Az nem igaz, hogy alig találni. Bár vannak ellentmondások, de alapvetően meg lehet mondani, hogy melyik motívum mit jelent. Ez persze messze van az eredeti mesterek által készítettől, illetve a pontos jelentéstől is. De jelenleg is azt vallom, hogy itt, Európában nem feltétlenül az a fontos, hogy 100%ban pontos tetoválásaink legyenek. Igen, legyenek ígényesek! Legyen megfelelően utánajárva, hogy mi mit jelent. Jól gondoljuk át, illetve egy jó helyre is menjünk, ahol nem szarják el a tetoválásunkat!
2021. nov. 23. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!