Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért van ez géllakkozásnal?

Miért van ez géllakkozásnal?

Figyelt kérdés
Amikor magamnak csinálom akkor a körmöm hegyét valahogy sosem fedi be rendesen a géllakk, akárhány rétegben kenem fel. Le szoktam nyilván zárni a körömvéget, de olyan, mint ha ott nem akarna megtapadni a lakk. Ez mitől lehet és mivel lehet kiküszöbölni?
2019. júl. 18. 16:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez érthetetlen számomra. Szóval bekened a végét es élt is zársz, majd "visszaugrik" a gél lakk?

Esetleg nem kened vastagon? Próbáld 2 vékony rétegben.

2019. júl. 18. 17:08
 2/12 A kérdező kommentje:
Két vékony retegben egy lakk sem fed semennyire. A körmöm éle átüt a lakkon de csak a végeken. De mindig, akármilyen szint használok.
2019. júl. 18. 17:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Dehogynem! Sőt van, amelyik 1 rétegben is fed, bár ez szörnyen ritka. Azok a sűrű, erősen pigmentált anyagok. Kezdő műkörmös vagyok, de már évek óta magam csinálom a saját körmeim, illetve a családomét. Két rétegben igenis fednek a gél lakkok (természetesen ebből is elvétve van 1-1, amelyik nem). El kell találni a megfelelő mennyiséget, ha éppen csak vékonyan húzod, hogy meglátszik a körmödön egy kis szín, az természetesen túl vékony. Esetleg minőségi gél lakkot és anyagokat használsz? Megfelelően mattítod gél lakk előtt a körmöd?
2019. júl. 18. 20:13
 4/12 Nagy.bettike21 ***** válasza:

Gondolom crystal nails lakkrol van szo (az nalami is igy viselkedett)

Azert van igy, mert nem eleg suru a lakk,nem eleg benne a “szin” (nem tudom mi a neve, pl szemhelypalettanal pigment)

2019. júl. 18. 21:42
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak Moonbasa Nailst használok, mert a Crystal szerintem egy nagy kalap kaki. De ebből 3 réteget mindig kell felvinnem, viszont a probléma mindig fennáll. Nem akarok márkát váltani, mert ez jött be, max marad ez a pici kellemetlenség. Ja és természetesen tökéletesen előkészítem a körmöm.
2019. júl. 19. 04:46
 6/12 anonim ***** válasza:
62%
Azzal a márkával nem dolgozom (Moonbasa), de aki nem ért hozzá, az amúgy nem tudom miért okoskodik. Igen, #4, létezik pigmentáltság gél lakkoknál. #4 és #5, Nem a legtökéletesebb márka a Crystal, de tudni kell kezelni... 90%-a a gél lakkjaimnak Crystal-os, nekem miért nem "egy kalap kaki"?? Ki kell tapasztalni. Nem mindegy kinek milyen a körme, mit kensz alá. Van, hogy nekem is 3 rétegbe fel kell vinnem 1-2 színt... mégis a 2 év alatt, mióta dolgozom hivatalosan ebben a szakmában, a legelején jöttek vissza úgy, hogy jobban lepattogott, amúgy több vendégem is van, aki 4 hetente jön vissza és a gél lakknak semmi baja. Van, akinek picit megpattan ennyi idő után a vége, de ennyi időnél azt hiszem, gél lakk esetében előfordulhat. Kérdező, gondolom nem vagy körmös, azok alapján, amit írsz, nem gondolnám. Ha nem vagy körmös, akkor honnan tudod, hogy tökéletesen készíted elő? Ha körmös vagy, akkor ne is foglalkozz a kérdéssel, bár akkor nem értem a problémát, hisz fontos a vendég visszajelzése, nem érdemes ez a "pici kellemetlenség", ha van vendégköröd.
2019. júl. 19. 05:49
 7/12 anonim ***** válasza:

[link]

Csak olvasd el a véleményeket, nekem ezek alapján ez tűnik egy kalap kakinak. Ebben a szakmában SAJNOS érvényes sokszor (de nem mindig!), higy olcsó húsnak híg a leve...bár van Profinails gél lakkom, amit pl. imádok és tökéletesen elégedett vagyok, mégis olcsó(bb) kategóriás.

Oké, hogy neked valamiért bejön ez a márka, de a helyedben kipróbálnék mást, ha azt sem jó, nyilván valamit rosszul csinálsz.

2019. júl. 19. 05:53
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem vagyok körmös, jól látod. Öt éve gellalkozom a saját körmeim és csak azért oldom le vagy reszelem 3 hetente, mert baromi gyorsan nőnek és csúnya ha le van nőve. Kettőszor vettem Crystalosat, mint a kétszer a felkenés utáni nap elkezdett lepattogni pedig mindent úgy csináltam mint a Moonbasanal. Ezért nem veszek Crystalosat többé. Sosem pattogott nekem le a Moonbasa, csupán lenott. A kérdésem annyi volt, miért lehet az, hogy a körmöm végéről (hegyerol) olyan mintha "lefutna" a lakk?! Egyébként az előkészítés jó,a régi körmösom, ő tanított meg rá, hogy kell helyesen elokesziteni. Csak tőle már sajna nem tudok kérdezni 😔...

Szóval kinek ez, kinek az a fajta, márka válik be. Nekem a Crystal nem. Ennyi. Továbbra is várom az ötleteket.

2019. júl. 19. 06:38
 9/12 anonim ***** válasza:

És ha sosem pattogott le csak lenőtt, akkor ez mostanában áll fent, hogy a végét nem fedi be vagy régebben is ez volt? Ha mostanság, akkor akár változtathattak is valamit a gél lakkon. Egyébként "simát" használsz vagy pl. finomcsillámos? Sokszor ez is befolyásolja a felkenést.

Egyébként én sem csak a Crystal mellett pártolok, vannak más jó márkák is. Csak túlzásnak éreztem, hogy olyan rossz lenne, mint mondtam, nem tökéletes, de nemzetközileg van neve, semmiképp nem adnak ki teljesen használhatatlan anyagokat. :)

2019. júl. 19. 07:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Simat használok.
2019. júl. 19. 17:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!