Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Egy hete lövettem fülbevalót,...

Egy hete lövettem fülbevalót, pontosabban három darabot, de az egyik nem akar gyógyulni. (? )

Figyelt kérdés

A bal fülembe kettő fülbevaló van a régi hagyományos mellett, de ami a régi lyuk mellett van, abba kb három napja jól belekaptam, eléggé is sajgott, igaz nem vérzett. Azóta érzékeny, a többi is az még, de ez lényegesen jobban. Igaz annyira nem fáj, de szerintem genny is van benne, mert hallom, ahogy forgatom benne a fülbevalót. Kissé be is van dagadva, bár pirosodva nem, és emiatt félek, hogy be se fog gyógyulni. Nem tudom, hogy mennyire baj, ha nincs rés a füllyuk és a fej, illetve kapocs között, éppen csak rásimul a fülemre, de nem szorítja, és attól félek, hogy emiatt ugye nem akar majd gyógyulni. Becsületesen betadine-nal fertőtlenítem minden nap kétszer, eddig nem volt baj, tényleg csak belekaptam. Tegnap óta kenegetem tetran kenőccsel, remélem, hogy attól helyre jön. Ugyebár nem szabad kivenni, főleg így, hogy gyulladt. Fémallergiám nincs, ez amúgy is orvosi fém.

Ha tetranozom, akkor attól helyre jöhet? Vagy vam ennél jobb megoldás? Csak mert nem nagyon szabad áztatgatni kenőcsökkel, mert felpuhítják a bőrt, és nem tud a seb varrasodni. A fiziológiás sóoldat jó erre a problémára?

2019. ápr. 24. 15:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Én hasonlóan jártam, Octenisepttel (remélem jól írom :D) kezeltem alapból, mikor hasonlóan begennyesedett, Tyrosur gelt ajánlott rá a piercer.

Nekem kvázi meggyógyult, de a közepe maradt egy állandó gennygóc, mikor letelt a gyógyulási idő és le akartam cserélni az ékszert, rosszabbodott, az eredeti golyós ékszerrel úgy elvoltam, nem fájt, de a lyuk egy merő gennygóc volt, folyamatosan újratermelődött. Szóval így érezni lehetett, hogy púpos a lyuk, párszor ki lett nyomva, de semmilyen gyógykrém vagy vegyszer nem segített.

Fél évig küszködtem vele, hogy legyen jobb, vègül kivettem és hagytam benőni. Csak így múlt el a probléma sajnos. :(

2019. ápr. 24. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!