Hogy mondjam el anyának, hogy sminkelni akarok?
A legelső válasz is az enyém volt.
Szia!
Ha 12-13 alatt vagy, szerintem ne sminkelj, de ha már vagy 13-14 éves, akkor elkezdheted, nyugodtan. Vannak pattanásaid, pirosságaid? Mert ha igen, akkor kezdheted azzal, hogy megmondod anyukádnak, hogy zavar és hallottad, hogy a korrektor jó erre vagy az osztálytársaid már használnak, had használj te is, vegyetek egyet. Én is korrektorral kezdtem. Emlékszem, amikor olyan helyzetben voltam, mint te, 13 éves voltam, érdekelt a sminkelés, de nem mertem beszélni róla anyukámnak, mert anyukám nem sminkel, nem is tud és nem is érdekli, az ő tinédzserkorában meg senki sem sminkelt 18 évesen se. A korrektort megengedte, aztán elkezdtem használni a szempillaspirálját, ami volt otthon, majd vettem magamnak egyet.
Ha szoktál barátnőkkel vásárolni, akkor vegyél egy-két sminkterméket, például egy szempillaspirált vagy szájfényt.
Másik opció, hogy megmondod szépen anyukádnak, amikor jó kedvében van (ne akkor amikor mérges), hogy szeretnél elkezdeni sminkelni, csak pár terméket használnál és hozzáteheted, hogy láttad az újságban, interneten, más lányokon és megtetszett.
Én is úgy indultam, mint te, most meg már 16 vagyok, szeretek sminkelni, szoktam is, anyukám teljesen megbarátkozott vele, nem zavarja, nem érdekli és nem szól bele.
A lényeg az, hogy úgy sminkelj, hogy alig látszódjon, ne vakold ki magad, maradj természetes és akkor anyukád is rájön, hogy ez nem olyan vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!