Miért 'jön le' a BB krém?
A Garniernek a BB krémjét használom, primer után elkenem az arcomon aztán megy rá egy kis púder, de valamiért főleg az orromon úgy látszik, mintha egyszerűen elkezdene lejönni. Miért nem marad fent szépen? Nem kellene a bőrömnek beszívnia valamennyire? Vegyek másmilyen BB krémet, van jobb?
Köszi aki segít!
1. Milyen a bőrtípusod? Ha zsíros/zsíros-kombinált akkor alapból ne bb krémekkel próbálkozz, nekem is olyan a homlokom és bármit kenek rá aminek olajtartalma van, két órán belül olyan fényes lesz mintha vizes lenne. Akkor inkább nézz púderalapozókat, főleg ásványi alapúakat, vagy a nyx valamelyik alapozóját, kevés kell csak belőlük és olajmentesek.
2. Milyen primert használsz? Ha csak nem szuperszáraz a bőröd, a bb krém alá nem érdemes hidratáló/illumináló primert kenni, se olajtartalmút, mert az kb olyan mintha kétszerannyi hidratálót kennél fel mint amennyit kéne. Legfeljebb egy picike póruseltüntető szilikonos primert a problémás zónákba, esetleg színkorrekciót lehet alá tenni, de ha fiatal vagy/viszonylag szép a bőröd, leginkább semmit. A BB krémek sokszor nem viselik jól a rétegelést mert nem teljes sminkhez találták ki, hanem természetes hatású, gyors, mindennapi egyhe-közepes fedésű alapozáshoz, amikor nem akarsz 8 terméket használni, így a gyártók arra készülnek hogy kerül rád bb krém, 5 csepp korrektor és minimális púder.
3. Nem mindegy hogy hogy viszed fel és mennyit, ecsettel sokszor nem lehet eléggé beledolgozni a bőrbe, megül a felszínén és túl sok marad az arcodon. Ajánlanám a sminkszivacsot (beauty blender, illetve méginkább annak az 1000-1500 Ft közötti drogériás másolatai) vagy ha nem akarsz vele sokat pepecselni és csak magadon használod a terméket, egyszerűen az ujjaidat, alapos kézmosás után persze.
4. Magát a terméket nem használtam soha (ld. egyes pont), de meglehet hogy azzal van a probléma, ezesetben le kell cserélni
Nem szívja be a bőröd a sminket.
A Garnier BB krémje ritka szar. Olyan, mint a vízfesték, vagy nem is tudom. Nem tudom most, hogy olajos vagy vízes, de mintha az állaga meg a színe külön életet élnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!