Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért nem érdekli a beauty...

Miért nem érdekli a beauty youtubereket, hogy olyan kozmetikumokat használnak, amiket állatokon teszteltek?

Figyelt kérdés
Szinte mindegyiküknek van kutyusa, macskája. Mégsem érdekli őket, hogy nem csak hogy használják, de másokat is arra buzdítanak, hogy olyan sminkeket vegyenek, amiket olyan cicákon, kutyákon teszteltek mint az övéik, vagy legalábbis a cég tesztel termékeket. Olyan sok ember követi őket, nagyon fontos lenne, hogy felnyissák az emberek szemét. Aranyos, normális, jószándékú emberek, erre mégsem figyelnek oda.
2017. dec. 2. 20:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A híresebbeknek fizetnek azért, hogy kipróbálja és ajánlja a termékeiket, amiket ingyen küldenek nekik? Mert ha igen, akkor ez is egy ok. Amúgy ez a van kutyája is olyan dolog... a kutyás topikban sem lehet megérteni az emberekkel, hogy ne szaporítótól vegyenek kutyát, mert azok a végkimerülésig ellettik a rossz körülmények közt tartott szukákat, és ha ilyen kölyköt vesznek, akkor konkrétan az állatkínzást bátorítják. Vagy hány olyat hallasz, hogy félrenéznek, mikor elütött állatot látnak, pedig szegény még él, még meg lehetne menteni, de piszkos lesz a szép kocsi. A kikötözött, nyáron a tűző naptól, télen a fagytól szenvedő kutyák gazdáit sem jelenti fel egy szomszéd sem, pedig mind tart kutyát. Ilyenek az emberek, ezzel nincs mit csinálni.
2017. dec. 2. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:
31%
Azért, mert a pénz fontosabb, mint az elveik. Ha minden etikátlan céget elutasítanának, elenyésző lenne a bevételünk.
2017. dec. 2. 22:11
 3/10 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Mert személyes dolog,hogy kit mi érint meg morálisan. Téged meg lehet, hogy a jelenleg Líbiában eladott fekete rabszolgák nem hatnak meg.

Vagy az, hogy a dzseki, amit tegnap vettél gyerekmunkával készült.

2017. dec. 3. 11:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Elárulok egy apró titkot. 100%ban cruelty free termék NINCS.

Lehet hogy az a cég, azt a terméket nem használta állatokon de az összetevők közül MINDET,valahol, valaki egyszer kipróbálta állatokon, évekkel ezelőtt, nyilván ezt nem kell ráírni a termékekre hiszen maga a cég ilyet nem tett, viszont ha csak olyan anyagokból akarnál dolgozni amik soha, semmilyen formában ,senki által nem lettek volna állatokon tesztelve elég rövid listád lene.

2017. dec. 3. 17:57
 5/10 A kérdező kommentje:

Az, hogy cruelty free terméket vegyek egy apró fáradtság, 5 perces utána jarása egy terméknek.:) Sajnos vannak olyan borzalmak a világban, amiken nem tudok segíteni, de igyekszem jól cselekedni és szerintem ez a legfontosabb. Sajnálom az éhező gyerekeket is Afrikában,de értük kevesebbet tudok tenni. Ha látná élőben, ahogy a nyulat mesterségesen ébren tartják, mindenféle anyagot csepegtetnek a szemébe, amitől megvakul és meghal, nyilván az ő morális értékei is az irányba fordulnának, hogy ezt nem engedheti. És azért, hogy ez ne így legyen mindenki tehet, főleg egy beauty youtuber.

Valóban ilyen téren nincs teljesen cruelty free termék, minden anyagot leteszteltek egyszer állatokon, de a lényeg az, ami most történik. Mostmár rengeteg más módszer van egy anyag letesztelésére kozmetikumok szempontjából. Szívesebben veszek olyan terméket, amiről tudom, már nem kell több ezer állatnak meghalni az előállításáért. Az új anyagokat még most is állatokon tesztelik le, és az a lényeg, hogy ezt ne tegyék. Tökéletes soha nem lehetsz, de törekedni lehet:) azért mert valaki próbál jót tenni, szerintem a legnagyobb butaság azt mondani neki, hogy minek csinálod, mert így sem csinálod tökéletesen.

2017. dec. 3. 23:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Hol szoktál utánanézni, hogy melyikeket tesztelik állatokon?

Tervezem egy ideje, hogy végignézem az itthoni készletet és lecserélem, ami állatokon tesztelt.

2017. dec. 4. 11:47
 7/10 A kérdező kommentje:
[link] itt általában, de ha egy adott márkát nem találok meg benne, csak külön beírom a Google-ba, hogy pl.: Balea cruelty free és kapok róla infót:)
2017. dec. 4. 21:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Jahh, ezt én is néztem, de több márkát hiányoltam róla, amiről máshol olvastam, hogy cruelty free.
2017. dec. 8. 19:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Kikről beszélsz pontosan? Akiket én láttam eddig, szinte mind külön ki is emelték egy-egy terméknél, hogy rajta van-e a nyuszis logó.
2017. dec. 11. 17:08
 10/10 anonim ***** válasza:
miért nem tőlük kérdezed?
2019. jan. 14. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!