Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Az Oriflame miért vezette be...

Az Oriflame miért vezette be a 199 ft-os szíllítási díjat? Már ennyire nem megy nekik, vagy ők is a "csórókat" húzzák?

Figyelt kérdés

Én 3 éve csatlakoztam az Oriflamhez, mert elég érzékeny bőrőm, nem vehetek meg rá bármijen kozmetikumot. Az oriflames termékek kiválő minőségűek, és a szépségtanácsadói kedvezmény után elég jó árban jutottam hozzá.

Pár rendelésem szokott csak lenni, így a 449 ft-os mindig fizetnem kell. Most még 199 ft-os szállítási díj is van (nem mintha egyábként kiszállítanák ). Mivel nincs sok rendelésém 700 ft alapból legombolnak rólam minden hónapban. Miért nem örülnek ennek a kis forgalomnak is?

2010. máj. 29. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Annak örülnek, ha egy kicsit lehúzhatnak. Inkább egy ismerősödön keresztül rendelj, úgy jobban jársz. Persze azt se hagyd, hogy ő húzzon le. Fúj, MLM!
2010. máj. 29. 18:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Évekkel ezelőtt komolyan dolgoztam a céggel, de elég nehéz velük.

Ráadásul pár éve vezetőváltás volt, azóta gyakorlatilag ellehetetlenítették a tanácsadókat.

Mondjuk annyiban érthető, hogy szanálni próbálnak és azoknak adnak több engedményt, akik dolgoznak. Ez nálunk is így van, ha jó vagyok, nagy a pontforgalmam, akkor több a bónusz. Ha dolgozom is, nem csak vásárolok (vagyis megvan a dolgozói szint), akkor igényelhetem a mobilflottát, amivel családilag és a többi munkatárssal is ingyen beszélhetünk, plusz a cég saját szoftvert tesz rá a céges infok miatt és Mo legjobbja a percdíj. Meg utazhatok teljesítménytől függetlenül féláron szinte bárhova a világon, a teljesítményem alapján meg ingyen is megutaztatnak, autót fizetnek, 13.havit.

És nincs szintesés.

Az Oriflmame-nél nagy baj volt, amikor anno 3 hétre állították az egy katalógus élettartamát, vagyis ennyi idő alatt kellett akkor teljesíteni a szinteket (jól tudom?). Sokan akkor dőltek be, még anno az ismerősöm, aki már 10 éve dolgozott vele, is megsínylette. No meg, ha nem dolgozol, komoly szinteket esel vissza, amitől meg megint vékonyabb a tárcád.

Nem lehúzás ez, hanem igyekeznek dolgozókat megtartani.

Amúgy meg ezt a kiszállítás dolgot én nem feltétlenül tartom rossznak. Elvégre senki sem ingyen dolgozik, szolgáltat. Mi kikerültük a futárszolgálatot, a felső vonalunk saját futárt alkalmaz, feleannyiért, mint a futárcég dolgozik.

Na remélem a kérdésre is válaszoltam, kicsit elkalandoztam...

2010. máj. 29. 20:30
 3/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat...

a szállítási díj, az csak az, amiért a szponzorpontba kiviszik.

ha házhoz szállítatnám az még 1000 ft vagy több

szerintem ez már pofántlansá. árulom a termékét, meg még fizessek, hogy elhozza...

ezután fognak még nagyot esni szerintem

2010. máj. 29. 21:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem értelek.

Elviszik a szponzorpontba, ahova besétálsz és átveszed. Nem drága futárral, hanem viszonylag olcsón.

A benzin mindenkinek pénzbe kerül!

Egyébként van rá megoldás: rendelj többet, akkor lehet, hogy jobban megéri neked is. A cég is erre hajt. Bár elég vacak motivációs eszköz...

2010. máj. 30. 07:08
 5/8 A kérdező kommentje:

nekem az nem tetszik, hogy Pesten van a központ, tehát vidéki árusításhoz ki kell szállítani a csomagokat a szponzorpontba.

kihoznak vagy 200 csomagot úgyis, de mivel én keveset rendelek a 450 ft-os adminisztrációs díjon felül, még 200 ft-ot is rámnyomnak szállítás díján.

ha logikusan nézzük, nem nekem kellene fizetnem, mert az én csomagom kicsi, nem fogja a helyet, fizessen aki sokat rendel :D

amúgy ha megakarnám úszni fizetést, legalább 30 000 ft értékben kellene rendelnem a cégtől, ami azt jelenti, hogy nekem majd 40 000 ft-ért kell árulnom minden katalógusból... na persze

2010. máj. 30. 12:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Értem már a problémádat.

De ki is mondtad a kulcsot: aki kiárulja a 40e ft-ot, az ingyen szállítást kap.

Mert dolgozott érte. Sokat.

Nekem 40e-et árulni nem téma, pár termékből megvan, emelem is kalapom azok előtt, akik ilyen termékekből 3 hetente 40e-et árulnak (nekem nem ment, amikor Oriflame-mel foglalkoztam).

Száz szónak is egy a vége, minden cég a saját dolgozóinak ad kedvezményeket. Nem csak az mlm.

Az én összes eddigi munkahelyemen, mint dolgozó sokkal olcsóbban kaptam mindent, nyilván nem volt szállítási díj, stb. Csinálj 40e-es forgalmat és nem fizetsz.

Utálnám, ha ugyanazt a juttatást kapná mindenki, aki 2000 ft-ért vásárol és aki százezreket forgalmaz. Nem fair. Ennyi.

2010. máj. 31. 08:15
 7/8 A kérdező kommentje:

1. nem kell nekem semmi juttatás, csak olcsóbban akarom megszerezni a terméket, saját használatra

2. ne velem vizettssék már meg a szállítási díjat, mert keveset árulok, vásárolok

3. szinte csak magamnak vásárolok, nem is érdekel a jutalék, nincs időm ilyennel foglalkozni, tehát inkább otthagyom őket, de nem koslatok rendelés után.

2010. máj. 31. 16:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Világos, amit írsz.

Ha ragaszkodsz a termékekhez, de nem akarsz fizetni utána két dolgot tehetsz:

1) Amit tőled mások kérnek, rendelnek, oszd le a szállítási költséget. Mondjuk fixen legyen mindenkinek 50 Ft. Nálunk így van, minden megrendelő maga fizeti.

2) Keress egy ismerőst, aki a terméket olcsóbban odaadja (neki a pontjai vagy mi miatt megéri így is, ha dolgozik vele), és nem számít fel költséget neked.

Szép napot!

2010. jún. 1. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!