Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Normális, hogy smink nélkül...

Normális, hogy smink nélkül nem vagyok hajlandó kilépni a lakásból?

Figyelt kérdés
13 éves korom óta sminkelem magam (több mint 10 éve) és smink nélkül annyira üresnek érzem az arcom, a tekintetem, mintha álmos lennék, vagy sírtam volna, pedig állítólag helyes vagyok. Annyira utálom magam ezért, hogy nem tudok természetes lenni, még a strandra is teszek fel egy kis szempillaspirált és színezett labellóval kenem a szám. Van barátom is már 5 éve, és ő is hiába mondja, hogy néha jobb lenne, ha nem festeném magam, mégsem tudok úgy kilépni az ajtón, természetesen előtte itthon nem vagyok sminkben, bár néha egy kis szemceruzával azért igazítok a szememen fürdés után.
2010. máj. 27. 20:50
1 2
 11/11 anonim válasza:
Én kb. 14 éves koromban kaptam egy sminkkészletet a bátyámtól. Nagyon örültem neki, mert úgy éreztem, hogy már tényleg nagy lány vagyok. Pár hónapig használtam, de elegem lett abból, hogy állandóan lecsekkoljam, hogy nem kenődött-e el, mert nem fejlődött ki bennem az a "reflex", hogy ne érjek a szememhez. Már 22 vagyok, de ahhoz, hogy kifessem magam, minimum egy bál kell és akkor is csak szemceruza, leheletnyi szemhéjpúder, szempillaspirál, és egy színes szőlőzsír. Alapozót még életemben nem használtam... Ja, és semmivel sem vagyok szebb, mint az átlag, nekem is vannak bőrhibáim, stb, de egyszerűen hülyén érzem magam sminkben. Viszont nagyon szeretek nőiesen kinézni, és úgy érzem, festés nélkül is sikerül. Nem érzem magam többnek sminkben, ha alkalom van és kifestem magam, akkor is csak azért, mert mindenki puccos lesz. Te azért nem mersz smink nélkül eljárni otthonról, mert ahogy írtad, jobban tetszel magadnak kifestve, és azt is megkockáztatom, hogy nélküle csúnyácskának tartod magad, vagy úgy vagy vele, hogy az embereknek is jobban tetszel, ha van rajtad smink. De elhiheted nekem, hogy ha ápolod a bőröd, eleget alszol, akkor senki sem fog összesúgni a hátad mögött, hogy biztos érzelmi válságban vagy, azért nincs rajtad festék. :D Önbizalom!
2010. júl. 9. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!