Sok olcsobb termek vagy keves dragabb?
olcsóbb termékek közül is sokat sztárolnak, nézz szét krémmánián. és drágák közt sem mindig a tartósság az első. próbálgass loreal, bourjois, müllerben még high endebb márkákat teszterrel.
én is hajlok rá, hogy valami drágábbat vegyek, aminek igazán vibrál a színe, és nem kell újrakenni. de ajánlás nélkül semmiképp.
nekem a nagy heppem a szájcerkák, ebből pl. találtam nagyon jót olcsón pirosat, a müller bioceruzáját. és nemrég megvettem a bourjois cc korrektorát blogajánlásra, és jó, kellemes használni, de nem érzem, hogy ég és föld lenne az essence-hez képest.
ha tartós rúzst akarsz, szerintem inkább mattra menj, mint márkára. a hidratálóak jobban csúsznak, olvadnak. a rimmel kate moss egyébként elég jó, évek óta használom.
én is nyitott vagyok amúgy a high end fele, de semmiképp nem egy gyakoris kétsoros leírás alapján. olyan esszékre megyek, mint egy filmelemzés :D
a bourjois még mindig érdekel, és nekem is a körömlakk, a rúzs, még esetleg a korrektor érdekes. ha valaki ajánl itt megbízható, jó blogot, szívesen belenézek.
Azért a középkategóriában is vannak jók. Én pl vettem egy sleek palettát ami teljes áron kb 3000 ft és szerintem tök jó. De ezen kívül a makeup revolution se olyan rossz és ebben a kategóriában van. Vagy még a makeup academynek is vannak jó dupejai.
Szerintem felesleges ennyire drágán venni sminket. Max ami nagyon alap(alapozó, primer, ecsetek meg ilyenek, hogy tartósabb/jobb legyen a végeredmény). Pár youtube-os lány csinált olyan videókat, hogy összehasonlította a drágát az olcsóbbal és kb semmi különbség nem volt. Rúzsból meg aztán tényleg felesleges drágát venni, mert úgyis lekopik evéssel és ivással és 2-3 óránként kenheted újra.
Azért az Essence meg a Dior között is vannak ám kategóriák, amikből annyit nem tudsz venni, mint a Miss Sportyból, de annál többet, mint a highend márkákból.
Vannak nagyn jó minőségű drogériás sminkmárkák. Én imádok sminkelni és szeretem a minőséget, de a sminkjeim javarésze amolyan "high street" vagy minek nevezik. A drogériásokon belül a felsőbb kategóriások, szerintem azok a legjobbak, ha az árat és a megvehető mennyiséget is nézed.
L'Oréal, Nyx, Max Factor, stb.
Jóval drágábbak, mint az általad felsorolt termékek, de még így is pár ezerrel olcsóbbak, mint a designer márkák, és nem rosszabbak. Mindenfélét próbáltam már, nekem jó tapasztalataim vannak velük.
A Mac, Urban Decay például nagyon jó márkák (kedvenceim a drágábbak közül), de úgy érzem, a L'Oréal is van olyan jó.
Kísérletezni kell, és meglepően olcsón meg lehet úszni.
az se mindegy, hogy miből veszel drágábbat.
nekem pl szempillaspirálból felesleges drága, mert az olcsóbb is jó (lorealt, maybellinet használok általában). alapozóból megéri drágábbat venni, ami jobb, mert a rosszabb minőségű az én arcomon pl gázul szokott festeni.
rúzsból is amit pl napi szinten használok, abból jót veszek (szeretem a nyx matt rúzsokat), de amit csak néha-néha, abból nem olyan fontos nekem hogy nem tudom milyen tartós legyen.
szóval szerintem ezt is lehet mérlegelni.
de tényleg nem csak miss sporty van, meg dior. sok drága termék bőven túl van árazva. akkor már egy mac is jobb, az se nem nagyon drága, se nem olcsó gagyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!