Melyik sarokreszelő/bőrgyalu gépet érdemes megvásárolni, az olcsóbb is jó vagy csak a drágább?
- a régebbi típusú Scholl Velvet Smooth Express
- az újabb típusú Scholl Velvet Smooth Wet & Dry
- vagy bőven elég a Rossmann-os Fuss Wohl elektromos bőrgyalu
???
Utóbbi gép és a pótfejek harmad annyiba kerülnek, mint a Scholl termékek, tehát nem mindegy! Viszont annyira nem olcsók, hogy próbálgassam, melyik a jobb.
Férfi vagyok, tehát erős rinocérosz bőröm van :-) A végén rezgőcsiszoló géppel vagy flex-el fogom eltüntetni a bőrkeményedést, mert a sarokreszelőt már nagyon unom. :-D
A cipőimmel nincs baj. Jelenleg kifejezetten egy spéci rugalmas talpbetéttel gyártott francia cipőt vásároltam, amivel nagyon elégedett vagyok. ( https://www.youtube.com/watch?v=diczqbarvQo)
A kor előrehaladtával sajnos egyre keményebb a talp bőre, a rendszeres ápolás ellenére is. Persze sokat segít, ha rendbe tartja az ember. :-)
Nálam pedig még a cukorbetegség is rátesz egy kicsit.
Régóta tervezem, veszek egy elektromos reszelőt, de eddig elvoltam a hagyományossal. Most már szeretném beszerezni.
A rossmannosat nem ajánlom, nagyon gyenge a motorja, és a reszelő sem túl jó. Mi hamar lecseréltük Schollra.
Az Aldist nem próbáltuk, de nem nagy az esélye, hogy olyan, mint a rossmannos. Ráadásul nem tudsz venni hozzá utólag cserefejet!
A Scholl nagyon bevált! Ne a legrégebbit vedd, hanem a gyémántosat, nagy a különbség. Ez a régi: Scholl Velvet Smooth Express Pedi, ez az újabb: Scholl Velvet Smooth Diamond.
A legújabb Scholl Velvet Smooth Wet & Dry csak abban különbözik a sima Diamondtól, hogy vízálló és beépített akkumulátora van. (Utóbbi tulajdonság annyira előny, mint amennyire hátrány. Hiszen nem lehet cserélni az akkut, ha tönkremegy. Átlagosan 1-2 év amíg az ilyen kis készülékekben tönkremegy az NiCd akkumulátor. A litium-ion akku sokkal jobb lenne, de sajnos nem az van benne. Nem is értem, miért nem, hiszen manapság már mindenbe azt használják. :-(
Ha a flexet választod, akkor csiszolóvászon koronggal használd :-)
Scholl Velvet Smooth Diamond lett a győztes, nagyon jól működik.
Az étkezés számtalan dologgal összefügg, de sajnos nem lehet úgy megtervezni, hogy minden problémát kiküszöböljön az ember. Én cukorbeteg vagyok, diétázom, továbbá nem bírom a puffasztó ételeket a legkisebb mértékben sem. Még egy erősebb húsleves is felfúj, babot, lencsét, káposztát egyáltalán nem ehetek. Nejem lisztérzékeny és több ételre allergiás. A két rosszcsont, ám tündéri gyerekünknek totál más az ízlése étkezésben, mint a miénk... Legyen a talpán háziasszony, aki nálunk főzni tud. Nejem egy varázsló, mert legtöbbször megoldja. :-)
A "bőrgyógyász sírva fakad" típusú bőrkeményedéseket nagyon egyszerűen és könnyen el lehet távolítani úgy, hogy ne nőjön vissza intenzívebben - mint végre rájöttem.
Talpgyaluval nem sikerült, mert macerás; áztatni kell, homorulatoknál sem jó.
Az e célra kifejlesztett csiszolók eltömődnek, nem elég hatékony.
Ezért egy műkörmös, de inkább barkács célú kis teljesítményű gravírozó (mini fúró) gépbe befogható maró szerszámmal (marószár) sikerült, amivel szárazon le lehet dörzsölni; mozgatva, nem hevül túl a vídia (volfram-karbid) - ebből vannak. Csak pormaszk kell, porelszívó ajánlott.
Nem bántja az épp bőrt csak a keményedést viszi le és sima lesz a felület:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!