12 éves lányotoknál mi az engedett és mi nem? Smink, öltözködés ilyesmik. Köszönöm előre mindenkinek! 45L
Én magamból indulok ki, vagyis a 12 éves énemből, és abból, hogy anyu mit engedett anno.
Sminkre egyáltalán nem emlékszek, talán egy kis korrektorra, ha volt egy csúnya pattim, és kinyomtam. Utána azzal bekentem. Tusvonal, szempillaspirál, rúzs semmiképp. Talán, ha hivatalosak voltunk egy esküvőre anyukám arra az alkalomra vett egy halvány rózsaszín szájfényt nekem. Most sem vagyok az a nagy sminkes, alapozó/korrektor/púder/spirál néha.
A hajamat már akkor ki-kivasaltam néha, de vagy lófarokban vagy befonva hordtam. A ruháim egyszerűek voltak, emlékszek, hogy örömtáncot jártam az első Converse cipőmnél. Abban az időben is más volt sok minden. Én 2009-ben voltam 12 éves, persze akkor is volt olyan, aki Barbie babát csinált a gyerekéből. Pólót és farmert viseltem legtöbbször, bár már akkor sem volt igazán menő a trapéznaci. Én örülök, hogy akkoriban anyu nem aggatott rám minden sz@rt. Most már a magam ura vagyok, mondhatni követem a trendeket.
Ha lesz babám, és kislány lesz, valószínű, hogy megpróbálom divatosan öltöztetni, már amennyire a pénztárca engedi. Mindenképp az életkorának megfelelő divatra gondolok, 12 évesen ne akarjon 20 lenni. Szerintem minden kornak megvan a maga szépsége.
Pont 12 éves a lányom.
Ahogy nézem az osztálytársait, van aki még sehol nem tart a serdülésben, de van aki már elég nőies idomokkal rendelkezik. Szóval ezt mindenképp figyelembe kell venni. Aki még teljesen gyereknek néz ki, azon szerintem egy minimális smink is hülyén néz ki. Ha testileg kicsit érettebb, akkor alkalmakra oké.
A serdüléssel kapcsolatos dolgoknak kellene inkább napirenden lennie, menstruáció, melltartó, szőrtelenítés - ezek aktuálisak már ebben a korban. Szerintem érdemes ezeket időről-időre felhozni, itt a kérdések közt is szoktam látni, hogy pl a szőrtelenítésre általában van már igényük 12-14 éves kor környékén.
Cipősarok esetében szerintem egy széles 4-5 centis mehet, bár tudom hogy van ahol általánosból már platformosban ballagnak, a mi környékünk ennél jóval konzervatívabb szerencsére. Nem tudom ezen kívül mit kellene tiltani öltözködésben... talán a combtőig érő sortot, szerencsére a lányomnak eszébe sem jutna hogy olyat vegyen fel.
Öltözködés, minden ami nem utcalányos és az iskola szabályainak is megfelel. Smink: szempillaspirál esetleg szemceruza, korrektor a bőrhibákra és szájfény vagy színezett ajakápoló.
Ha pedig a szüleim által anno felállított szabályokat követjük otthon és családi rendezvényeken olyan bohócra festi magát amilyenre akarja, túlzott beleszólás nélkül viszont építőjellegű kritikával véleményezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!